Tēvs ASV zaudē 13 kilogramus, lai kļūtu par sava jaundzimušā dēla aknu donoru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šona Kellija dēls Sojers, kuram bija nepieciešama aknu transplantācija.
Šona Kellija dēls Sojers, kuram bija nepieciešama aknu transplantācija. Foto: Facebook

Vairums cilvēku vēlas nomest svaru, lai izskatītos labāk vai uzlabotu savu veselību, taču kādam tēvam no ASV vidukļa apkārtmēra samazināšana notikusi ar krietni pašaizliedzīgāku mērķi - viņš vēlējies uzzināt, vai var kļūt par orgāna donoru savam jaundzimušajam dēlam, vēsta portāls "People".

Šons Kellijs no Ņujorkas štata ASV bija satriekts, kad uzzināja, ka liekā svara dēļ nevar pārbaudīt, vai būtu atbilstošs donors Sojeram, viņa pāris mēnešu vecajam dēlam. Sojers piedzima ar Aladžila sindromu, ģenētisku saslimšanu, kas ietekmē vairāku orgānu, tostarp aknu, darbību un viņam steidzami vajadzēja aknas, lai izdzīvotu.

Tā kā arī Sojera māte sirgst ar šo sindromu, viņa nedrīkstēja ziedot daļu savu aknu, līdz ar ko Šons Kellijs kļuva par vienīgo iespējamo kandidātu. Tiesa, lai to pārbaudītu, viņš nedrīkstēja būt ar pārlieku lieko svaru.

"Man nebija neviena iemesla, lai nenomestu svaru - tikai tā bija iespējams pārbaudīt, vai atbilstu Sojera vajadzībām," vīrietis stāstījis televīzijas pārraidei "Good Morning America".

Kellijs sācis aktīvi trenēties 2019. gada augustā un jau pēc četriem mēnešiem zaudējis nepieciešamos 13,6 kilogramus. Laimīgā kārtā viņa orgāns ir bijis derīgs transplantam un operācija ieplānota uz 19. decembri.

"Kad to uzzināju, biju tik aizkustināts, ka man vajadzēja apsēsties," Kellijs atklājs televīzijas kanālam WYFF.

Transplantēšanas operācijas vadītājs, ķirurgs Džordžs Mazariegos teicis, ka "operācija bija ļoti sarežģīta, taču veiksmīga. Nu zēns būs daudz veselīgāks un spēs pašrocīgi cīnīties ar infekcijām un citām problēmām, kas iepriekš viņam bija ļoti izaicinošanas".

Vēl trīs Šona bērnus skar šis pats sindroms, taču tas izpaušas krietni vieglākā formā. Tēvs "Good Morning America" atklājis, ka cer, ka viņa stāsts iedevesmos citus pārbaudīt, vai arī viņi nevar kļūt par orgānu donoriem arī savas dzīves laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu