"Es uzliesmoju kā sērkociņš." Ukrainā konflikta laikā diskotēkā aizdedzina Latvijas pilsoni (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Ārkārtas situācija Ukrainas Aizkarpatu reģionā - kāds vietējais iedzīvotājs mēģināja dzīvu sadedzināt Latvijas pilsoni. Iemesls - konflikts vīriešu vidū diskotēkas laikā. Tagad 25 gadus vecais Artūrs Kravcevs ar 54% ādas apdegumiem cīnās par savu dzīvību slimnīcā, ziņo LTV7.

Naktī uz 7. janvāri Latvijas pilsonis Artūrs Kravcevs kopā ar draugiem apmeklēja diskotēku kultūras centrā. Tur viņam radās konflikts ar kādu vietējo iedzīvotāju, kā rezultātā viņš Artūru aplēja ar degvielu un aizdedzināja.

Upura radinieki Krievijas telekanālam sniedza video, kurā pats Artūrs apraksta notikušo:

"Bija konflikts ar puisi. Viņš man iesita, es situ viņam atpakaļ. Pēc tam es turpināju atpūsties, jo puisis aizbrauca projām. Tad, kad es devos ārā no ēkas - šis pats puisis pagrūda mani un sāka gāzt virsū benzīnu, un aizdedzināja.

Es uzliesmoju kā sērkociņš. Labi, ka sniegs bija. Es tūlīt iekritu sniegā, sāku liesmojošās drēbes plēst no sevis nost. Labi, ka kāds jau bija izsaucis ātro palīdzību."

Kravcevs guva 54% ādas apdegumu, sāpju šoka dēļ jaunais vīrietis bija tik pat kā uz nāves robežas.

Viņu izglāba ādas transplantācija. Tikai pirms nedēļas viņš tika pārvests no intensīvās terapijas uz vispārējo palātu. Pagājušajā nedēļā cietušo apmeklēja Latvijas goda konsuls.

"Mūsu goda konsuls apmeklēja slimnīcu. Artūrs tagad atrodas Užgorodā. Paldies Dievam, ka šie apdegumi nav letāli. Par šo incidentu ir sākta krimināllieta. Līdz šim aizturēts iespējamais aizdomās turamais. Tiek veikti izmeklēšanas pasākumi, lai noskaidrotu notikuma iemeslus," atzīmēja Latvijas vēstnieks Ukrainā Juris Poikāns.

Ārkārtas situācijas laikā Latvijas pilsonim nebija medicīniskās apdrošināšanas, tāpēc par visu ārstēšanu viņam jāmaksā pašam.

Artūra brālis Dmitrijs sarunā ar žurnālistiem pauda bažas, ka uzbrucējs varētu izvairīties no atbildības, jo izmeklēšana ir gausa.

Policija nopratināja upuri tikai vienu reizi, tūlīt pēc nozieguma izdarīšanas. Latvijas vēstniecība radiniekiem ir iesniegusi sertificētu juristu sarakstu Ukrainā.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu