Par ko signalizē sāpes vēdera lejasdaļā staigāšanas laikā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ārsti skaidro, ka vēdersāpes pārvietošanās laikā var vēstīt par nopietnām slimībām - šādos gadījumos nedrīkst paļauties uz to, ka diskomforts pazudīs, bet gan jāmeklē medicīnas profesionāļu palīdzība, vēsta portāls "Wday".

Nepatīkamās izjūtas var radīt virkne faktoru: 

  • plaušu, sirds, nieru un citu iekšējo orgānu saslimšanas
  • hematomas un citi mīksto audu bojājumi
  • iegurņa kaula lūzums
  • vēderplēves iekaisumi vai traumas
  • trūce
  • mugurkaula slimības

Sievietēm šīs sāpes var būt saistītas ar ginekoloģiskas dabas problēmām vai menstruālā cikla traucējumiem. Eksperti gan norāda, ka šīs sāpes ir normālas gadījumos, kad tiek iznēsāts bērns - auglis augot rada spiedienu uz vairākiem iekšējiem orgāniem, kas rada sāpīgas un nepatīkamas izjūtas vēdera rajonā.

Pirms došanās pie ārsta, ja sāpes nav neizturamas, iespējams veikt mazu "pašdiagnozi" - guļus stāvoklī ar maigu pieskārienu palīdzību iztaustīt dažādas vēdera daļas, lai noteiktu sāpīgo izjūtu intensitāti un vietu.

Tiklīdz atrasti sāpju punkti ir jāsaprot, kāda veida sāpes tās ir - velkošas, spiedīgas, griezīgas u.c

Jāpārbauda, vai ir kādi citi simptomi - klepus, slikta dūša, paaugstināta temperatūra, kā arī citi. Jāpiezīmē, vai sāpes ir pastāvīgas, vai parādās tikai un vienīgi kustības laikā. Šīs piezīmes var palīdzēt ārstam ātrāk noteikt tiešu diagnozi.

Īpaši jāuztraucas gadījumos, kad sāpes visizteiktākās ir vēdera lejasdaļā - šādos gadījumos vajadzētu atteikties no pašrocīgas pretsāpju vai ārstējošo preparātu lietošanas un jādodas pie ārsta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu