Krievijā uz četriem gadiem notiesā kosmetoloģi bez izglītības, kura ar "procedūrām" izkropļojusi klienti (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Piektdien, 24. janvārī, uz četru gadu cietumsodu notiesājuši kādu sievieti, kura bez licenses praktizējusi kosmetoloģijas pakalpojumu sniegšanu. Sieviete likumsargu redzeslokā nokļuvusi pēc tam, kad kādai viņas klientei pēc injekcijām sācies strutains iekaisums, vēsta portāls "RIA Novosti".

"Izmeklēšanā un tiesā noskaidrots, ka 2018. gada janvārī Irina Lobaha bez nepieciešamajām zināšanām medicīnas un kosmetoloģijas jomā mājās veica kosmetoloģijas pakalpojumus, kas neatbilda veselības aizsardzības un patērētājtiesību prasībām. Notiesātā persona ar medicīnisko šļirci injicējusi eksogēnu vielu 30 gadus vecai sievietei, pēc kurām cietušajai radušies augšējā plakstiņa un lūpu abscesi, ko sarežģīja strutains iekaisums, kā rezultātā viņai tika nodarīts nopietns kaitējums," teikts tiesas ziņojumā.

Sieviete tāpat fiksējusi savas darbības sociālajos tīklos - kādā bildē redzams, kā viņas ledusskapī blakus pārtikas produktiem stāv šļirces ar injicējamajiem preparātiem.

Lieta tika izmeklēta saskaņā ar Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa pantu "tādu pakalpojumu sniegšana, kas neatbilst drošības prasībām".

"Tiesas spriedums Lobahai piespriedis 4 gadu cietumsodu kopēja režīma kolonijā. Lēmums stājas spēkā ar soda atlikšanu līdz vainīgās bērna 14 gadu vecuma sasniegšanu. Vainīgajai būs jāsamaksā naudas sodu 150 tūkstošu rubļu apjomā un kaitējuma kompensāciju cietušajai 450 tūkstošu rubļu apjomā," piebildusi prokuratūra.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu