Katoļu mācītājam ASV par zēna ietīšanu burbuļplēvē piespriež cietumsodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Mācītājam Mičiganas štatā ASV, kurš bija burbuļplēvē ietinis pusaudzi, piespriests 60 dienu cietumsods par personas turēšanu nebrīvē, vēsta aģentūra AP.

Mācītājs Braiens Stenlijs tiesas priekšā stājās nedēļu pēc tam, kad viņš bija atzinis savu vainu un noslēdzis vienošanos ar apgabala prokuroru. Viņš tika apsūdzēts par personas turēšanu nebrīvē.

Stenliju apsūdzēja par pusaudža ietīšanu burbuļplēvē un līmlentē Svētās Margarētas baznīcas apkopēja telpā. Tikušas aizklātas arī zēna acis un mute un viņš uz stundu atstāts viens pats, sacīts apsūdzībā.

Zēns pie Stenlija bija ieradies uz konsultāciju.

"Stenlija kungs ļaunprātīgi izmantoja ievainojamu upuri un šodien viņu sauc pie atbildības," sacīja prokurore Deina Nesela.

Mācītājs tiesā nerunāja, tomēr iepriekš esot paudis nožēlu par izdarīto, "Associated Press" pastāstīja viņa aizstāvis Maikls Hilss.

"Pēc incidenta 2013. gadā viņš ārstējās," sacīja Hilss. "Pēc ārstēšanās, man šķiet, viņš saprata, ka traumas, ko saņēmis dzīvē, projicēja uz citiem."

Prokurora birojs apgalvoja, ka Stenlija pārkāpums bija "seksuāli motivēts", un viņa vārds uz 15 gadiem tiks ievietots sabiedriski pieejamā reģistrā.

"Ir lielas domstarpības par to," sacīja Hilss. "Tam nav pierādījumu. Es iebildu tēva Stenlija vārda ievietošanai reģistrā, tomēr noteikumi nosaka, ka tas jādara, neatkarīgi no tā, vai tiek izvirzītas apsūdzības par seksuāla rakstura pārkāpumiem."

Lieta pret Stenliju tika uzsākta tad, kad izmeklētāji pārbaudīja Kalamazū Katoļu diocēzes dokumentus. Diicēze apgalvoja, ka 2013. un 2017. gadā policijai ziņojusi, par Stenlijam izteiktajām apsūdzībām, tomēr likumsargi oficiālas apsūdzības neizvirzīja.

Nesela solīja, ka tiks rūpīgi pārbaudīti aizpērn iegūtie dokumenti no visām septiņām Mičiganas diocēzēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu