Atlaiž ārvalstu žurnālistu, kurš izplatīja baumas, ka ar Braientu helikopterā atradušās visas viņa meitas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Braientu ģimene
Braientu ģimene Foto: Harry How / AFP

Medijs "ABC News" ir atstādinājis korespondentu, kurš ēterā spekulēja, ka visas četras Kobes Braienta meitas atradās helikopterā, kas svētdien, 26. janvārī, avarēja, bojā ejot NBA ikonai un pārējiem astoņiem pasažieriem, vēsta medijs "Los Angeles Times".

Ar Braientu avārijas mirklī atradās vien viņa 13 gadus vecā meita Džianna. Bet pirms tika šī informācija apstiprināta "ABC News" korespondents Metjū Gūtmens tiešraidē no notikuma vietas sacīja, ka helikopterā atradušās arī pārējās Braienta meitas.

Gūtmens vēlāk centās labot savu kļūdu ar ziņojumu mikroblogošanas vietnē "Twitter", atzīstot, ka viņš kļūdījies un maldinājis sabiedrību.

"Precīza ziņu sniegšana ar pārbaudītiem faktiem ir žurnālistikas stūrakmens," "ABC News" pārstāvis rakstīja paziņojumā "The Times", kas apstiprināja žurnālista atstādināšanu no amata. "Metjū Gūtmena sākotnējie ziņojumi par traģēdiju svētdien nebija precīzi un neatbilda mūsu redakcijas standartiem."

"ABC News" paziņojumā "The Times" Gūtmens atkārtoti atvainojās par pieļauto kļūmi.

"Mēs strādājam pie tā, lai sauktu cilvēkus pie atbildības," sacīja Gūtmens. "Un es esmu atbildīgs par briesmīgo kļūdu, par ko es ļoti nožēloju. Es gribu personīgi atvainoties Braientu ģimenei par papildu satraukumu, ko radīja mans kļūdainais ziņojums."

42 gadus vecais ziņu korespondents Gūtmens "ABC News" strādāja kopš 2008. gada. Viņš ir ieguvis žurnālistikas balvas par darbu 2017. gada masu šaušanā Lasvegasā un 12 zēnu un viņu futbola treneru glābšanas misiju 2018. gadā no applūdušās alas Taizemē.

Sasteigtais ziņu klāsts par Kobes Braienta avāriju ir rūpīgi pārbaudīys. Tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonas kritizēja vietni "TMZ" par ziņu nopludināšanu, pirms varēja sazināties ar visiem upuru ģimenes locekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu