Žurnāliste, kura apgalvo, ka Tramps viņu izvarojis, pieprasījusi iegūt ASV prezidenta DNS (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: AP/Scanpix

Žurnāliste Elizabete Džīna Kerola, kura apgalvo, ka pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps viņu izvarojis 1990. gados, vēlas pieprasīt DNS paraugu, lai noskaidrotu, vai ģenētiskais materiāls atbilst tam, kas atrodams uz kleitas, kas viņai bija mugurā, kad uzbrukums esot noticis, vēsta aģentūra AP.

Sievietes pārstāvji Trampa advokātiem ceturtdien, 30. janvārī, iesniedza paziņojumu, lai viņš 2. martā Vašingtonā iesniegtu paraugu. Tas tiktu salīdzināts ar nezināma vīrieša DNS, kas atrodas uz kleitas.

Pagājušajā vasarā sieviete nāca klājā ar izteikumiem par šo atgadījumu. Kerola oficiāli savu sūdzību tiesā iesniedza pērnā gada nvomebrī, taču Tramps noliedza viņas apgalvojumus, sakot, ka nekad neesot sievieti saticis. 

Cietusī stāstīja, ka viņa Trampu satikusi nejauši Manhetenas luksusa veikalā. Abi runājušies un tad devušies uz apkašveļas nodaļu, kur Tramps teicis, lai viņa izvēlas sev dāvanu. Viņa jokoja, ka dosies pielaikot izvēlēto preci, taču kabīnē Tramps viņu piespiedis pie sienas, norāva zeķubikses un izvaroja.

Žurnālistes advokāte Roberta Kaplana pārbaudīja kleitu. Laboratorijā noskaidrots, ka uz apģērba piedurknes atrastas ādas šūnas. Tika atrasti četru cilvēku DNS un viens no paraugiem ir vīrieša.

Vairāki aizdomās turamie tika pārbaudīti un atklājās, ka nav vainīgie. Personu vārdi netika atklāti, taču atklājās, ka šie cilvēki piedalījās fotosesijā ar Kerolu un DNS uz kleitas nokļuvis tādā veidā. 

"Neidentificētā vīrieša DNS uz kleitas varētu pierādīt, ka Tramps ne tikai mani pazīst, bet arī to, ka man vardarbīgi uzbruka un apmeloja mani, noraidot visu informāciju," sacīja žurnāliste.

Baltais nams un ASV prezidenta advokāti pagaidām nav atbildējuši uz lūgumu sniegt sīkākus komentārus saistībā ar šo notikumu. Paziņojumā gan sacīts, ka pieteikums Trampam ir prasība, kura jāizpilda, taču šādos gadījumos tiesnesis var izvērtēt, vai apsūdzētajam tas ir jādara.

Tramps noliedza visu informāciju un sacīja, ka neesot sievieti nekad redzējis. Tomēr kādā 1987. gadā uzņemtā fotogrāfijā abi un viņu tā brīža laulātie draugi kopā redzami kādā pasākumā.

Trampa advokāts mēģinājis no lietas atbrīvoties, taču Manhetenas tiesnesis šī gada janvārī atteicās to darīt, sakot, ka advokāts neesot sniedzis pietiekami pamatotus argumentus. 

Kerola izteicās, ka gadiem ilgi par šo notikumu nerunāja, jo baidījās no tā, ka ASV prezidents ar viņu izrēķināsies likumīgā veidā. Tiesa, kad sākās #MeToo kustība, kuras ietvaros sievietes masveidā sāka atklāt izvarošanas gadījumus, viņa nolēmusi atklāties.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu