Tiesās vīrieti, kurš nogalināja un apgānīja savas pameitas līķi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Piektdien, 31. janvārī, Liepājas prokuratūras prokurore Kurzemes rajona tiesai nodevusi krimināllietu vīrieša apsūdzībā par savas pameitas slepkavību pastiprinošos apstākļos, portālu "Apollo" informēja Latvijas Republikas Prokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Vīrietis tiks tiesāts pēc Krimināllikuma 117. panta 5. punkta - slepkavība vainu pastiprinošos apstākļos. Pēc tās slepkavības izdarīšanas, vīrietis līķi apgānīja. Slepkavība notika 2019. gada aprīlī Priekules novadā.

Saskaņā ar lēmumu, vīrietis nenoskaidrota iemesla dēļ sasēja savu pameitu, nožņaudza viņu un pēc tam veica līķa apgānīšanu. Pameitas līķi viņš ar savu automašīnu aizveda uz Vaiņodes novadu un iemeta meliorācijas akā, virsū tam sametot vairākus dēļus un dēļu konstrukcijas.

Līdz šim vīrietis attieksmi pret viņam celto apsūdzību nav paudis.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Par šādu noziegumu vīrietis var tikt sodīts ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu