KPV LV priekšsēdētāja amatu saglabās Zakatistovs (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aris Zakatistovs
Aris Zakatistovs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partijas KPV LV atkārtotajā kopsapulcē par KPV LV priekšsēdētāju ievēlēts tās pašreizējais līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Kā pavēstīja sanāksmes vadītājs, par Zakatistovu esot saņemtas 136 balsis.

Politiskā spēka valdē šodien tika ievēlēti Zakatistovs, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, labklājības ministre Ramona Petraviča, Saeimas deputāti Ēriks Pucens, Jānis Vitenbergs, Iveta Benhena-Bēkena un Ieva Krapāne. Tāpat valdē ievēlēti arī Māris Možvillo un Lauris Zīverts.

Pirms valdes vēlēšanām saskaņā ar sanāksmes vadītāja pausto vairākums atbalstījis statūtu grozījumus. Notika balsojums par statūtu grozījumiem, reizē biedriem netika piedāvāts balsot pret vai atturēties.

Grozījumi nosaka, ka valdes locekļu skaits tiek palielināts no pieciem uz deviņiem un ka līdzšinējo trīs līdzpriekšsēdētāju vietā būs viens valdes priekšsēdētājs. Valdes priekšsēdētāja kandidatūru izvirza valde un apstiprinās kopsapulce, paredz pieņemtie statūtu grozījumi. 

Tāpat noteikts, ka turpmāk kopsapulces vietā tiks sasaukti partijas kongress, kurā būs nepieciešams piedalīties vismaz 50 delegātiem. Līdz ar to ir labota iepriekšējā statūtu redakcija, kas prasīja vismaz puses biedru klātbūtni un gan šodien, gan iepriekš bija radījusi problēmu ar kvoruma nodrošināšanu.

Valdes balsu apkopošana prasīja laiku, kā arī pirms vēlēšanām esot pazudusi sākotnēji sagatavotā balsošanas kaste.

Kā ziņots, pašlaik notiek KPV LV atkārtotā kopsapulce, jo šodien sasauktajā pirmajā kopsapulcē nebija kvoruma.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu