"Ar ko, pie velna, tu tagad runā?" Kā NBA leģenda sagrāva sava fana sapņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kevins Gārnets
Kevins Gārnets Foto: AP/Scanpix

Kevins Gārnets neapšaubāmi ir viens no visu laiku labākajiem uzbrucējiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē. Tāpat viņš ir zināms arī kā viens no nežēlīgāko apvainojumu autoriem. Šādu apgalvojumu sarunā ar ESPN atspēkoja arī NBA spēlētājs Žoakīms Noā.

Kevins Gārnets bija Noā mīļākais spēlētājs jau no bērna kājas. Līdz ar to ir saprotams, kāpēc viņš bija patīkami satraukts par iespēju pirmo reizi laukumā sastapt savu elku. Par nelaimi francūzim, viņa un Gārneta pirmā tikšanās reize krasi atšķīrās no tā, ko centra spēlētājs bija iedomājies.

Noā neslēpa, ka bērnībā viņa istabā uz sienām bijuši Gārneta plakāti. "Man bija arī viņa sasodītais krekls. Ticu, ka Gārnets šo gadījumu nemaz neatceras, jo man tas bija daudz svarīgāks nekā viņam," izteicās Noā.

"Atceros, ka uzdevu viņam pavisam vienkāršu jautājumu: "Klau, dzirdēju, ka vasarā trenējies ar Džo." Gribēju iesākt sarunu ar savu elku," par savu debijas sezonas pirmo sarunu ar Gārnetu stāstīja centra spēlētājs.

Gārneta atbilde uz šādu jaunā spēlētāja jautājumu bijusi ļoti auksta: "Paga, ar ko, pie velna, tu tagad runā? Ar ko, pie velna, tu, tavuprāt, tagad runā?"

Šāda necieņa no bērnības elka ļoti spilgti iespiedās Noā atmiņā. "No tā mirkļa, dievs ir mans liecinieks, es sev apsolīju, ka nekad dzīvē viņam nepiekāpšos. Katru reizi, kad tiksimies laukumā, centīšos viņu pārspēt."

Bijušais Francijas izlases spēlētājs atzina, ka šāda saskarsme ar bērnības elku izmainījusi viņa attieksmi pret basketbolu. "Tas izmainīja manu karjeru. Toreiz iemācījos, ka cīņas laikā nav vietas draudzībai. Galu galā, es mēģinu noraut tavu sasodīto galvu, bet tu to pašu mēģini izdarīt ar mani. Es cenšos uzvarēt tikpat daudz, cik tu. Tā īsā saruna ar Gārnetu visu izmainīja."

Abi spēlētāji savu karjeru laikā ļoti bieži radīja konfliktsituācijas. Neatkarīgi no komandas, kuru šie abi milži pārstāvēja, viņu starpā teju katrā spēlē, agrāk vai vēlāk, izcēlās "asumi".

Noā šobrīd ir brīvais aģents. Lai gan centra spēlētājs pirms sezonas aizvadīja treniņus ar Losandželosas "Lakers", pie līguma francūzim neizdevās tikt. Lai gan viņš šobrīd oficiāli nav paziņojis par karjeras beigām, maz ticams, ka Noā izdosies atdzīvināt savu traumu nomocīto karjeru, kuras laikā viņš vienu reizi tika nosaukts par gada labāko aizsardzības spēlētāju. 2013./2014. gada vērtīgāko spēlētāju balsojumā Noā pat ieguva 4. vietu.

Turpretim Gārnets spēlētāja gaitām punktu lika 2015./2016. gada sezonā. Nesen bijušais "Timberwolves", "Celtics" un "Nets" spēlētājs tika nosaukts par šā gada basketbola slavas zāles iesaukuma finālistu. Nav šaubu, ka bijušais uzbrucējs jau šogad sevi varēs saukt par slavas zāles dalībnieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu