Huligāni internetā pārzīmē Latvijas karti. Parādījušās jaunas vietas kā "Endziņa izjātais cucaks" un citas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Internetā publiski pieejamajās kartēs gan Rīgā, gan citās pilsētās parādījušies jauni vietu nosaukumi, kas viens par otru izceļas rupjībā. Raidījums "Bez Tabu" skaidro, ka tādus nosaukumus var ievietot jebkurš interneta lietotājs.

Mežciemā jau vairākas dienas blakus Biķeru Svētās Katrīnas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai atrodas vēl kāds dievnams. Vismaz tā varētu šķist "Google maps" izmantotājiem, kuri šobrīd meklē informāciju par Mežciemu. Aizbraucot uz norādīto vietu, "Bez Tabu" pārliecinās, ka tur no jauna dievnama nav ne miņas.

Arī sastaptie vietējie iedzīvotāji par "Endziņa izjātās dir*as baznīcu" nav neko dzirdējuši, vēsta raidījums.Šī nav vienīgā vieta, kur uzdarbojušies interneta huligāni.

Ugālē, Ventspilī un četrās galvaspilsētas vietās parādījušās iestādes ar nosaukumu "Endziņa izjātais cucaks". Viena no šīm vietām atrodas Brīvības pieminekļa pakājē, cita – Centrālās stacijas laukumā, norāda "Bez Tabu".

Laukumā uzrunātais garāmgājējs žurnālistiem norāda, ka veltīgi tiek meklēta "Endziņa izjāta cucaka" atrašanās vieta.

"Domāju, ka viņš atrodas tur, kur viņam jāatrodas. Ja nemaldos, runa ir par Niku Endziņu. Par to jau ir sacelta liela ažiotāža. Ir izsludināts, ka viņš atrodas aiz restēm," komentē garāmgājējs.

Pieminētais Niks Endziņš ir par nacionālā un etniskā naida kurināšanu aizturētais darbonis, kurš jau iepriekš policijas redzeslokā nonāca pēc viltus ziņas publicēšanas par lielveikala jumta iebrukšanu.

Digitālās vides eksperts Artūrs Mednis raidījumam norāda, ka "Google" kartēs ikvienam ir iespēja pievienot sevis izvēlētus nosaukumus:""Google" fiziski nespētu pārbaudīt visas vietas. Iespējams, ka viņiem ir dažādi rupjību filtri. Ja tas nav nekas tik rupjš vai nav saprotams "Google" robotam, viņi nespēj šo vietu pārbaudīt."

Ikvienam tīmekļa lietotājam ir iespēja ziņot par neatbilstošu ierakstu. Jo vairāk būs ziņojumu, jo "Google" ātrāk tam pievērsīs uzmanību.

Pēc "Bez Tabu" iesaistīšanās no "Google" kartes pazudusi gan "Endziņa izjātās dir*as baznīca", gan visi "Endziņa izjātais cucaks".

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu