"Tas bija viens no viņa sapņiem!" Apceltais austrāliešu zēns iziet laukumā ar regbija zvaigznēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Keidens Bailss
Keidens Bailss Foto: AP/Scanpix

Deviņus gadus vecais Keidens Bailss nesen kļuva atpazīstams pēc tam, kad viņa māte Jaraka savā "Facebook" lapā ielika video, kurā viņas dēls pēc apcelšanas skolā vēlas izdarīt pašnavību. Keidenam ir ahondroplāzija jeb pundurība, taču šajā nedēļas nogalē viņam bija iespēja laukumā iziet kopā ar Nacionālās regbija līgas (NRL) zvaigznēm, vēsta raidorganizācija BBC.

Tā kā Keidens pats ir aborigēns, tad viņš laukumā devās ar Austrālijas pamatiedzīvotāju komandu. Keidena māte atklāja, ka viņas dēļs vienmēr esot sapņojis kļūt par lielu zvaigzni sportā.

Zēnu īpašā video uz maču uzaicināja komandas spēlētājs Rabito Latrels Mičels, kurš sacīja, ka viņa komanda Keidenu aizstāvēs, ja vajadzēs. 

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Keidena māte 19. februārī "Facebook" dalījās ar sirdi plosošu video, kurā redzams, kā viņas dēls lūdz virvi, lai atņemtu sev dzīvību. Puisēnu līdz izmisumam esot novedusi vienaudžu apcelšana skolā.

Video pāris dienu laikā ir skatīts vairākus miljonus reižu un Keidenu uzmundrināt metušās arī pasaules lielākās zvaigznes. Tomēr tikpat ātri, cik vieni izteica atbalstu, citi steidzās izplatīt sazvērestības teorijas.

Jaraka par dēlu bija rakstījusi jau iepriekš, kā arī vairākkārt parādījusies Austrālijas televīzijā, lai izglītotu par sava dēla veselības stāvokli.

"Šo nodara apcelšana," māte saka video, ko kopš publicēšanas noskatījušies vairāk nekā 20 miljoni cilvēku. "Vai jūs, lūdzu, varat izglītot savus bērnus, savas ģimenes, savus draugus?"

Nepilnu dienu vēlāk amerikāņu komiķa Breda Viljamsa, kurš arī cieš no ahondroplāzijas, izveidotā tiešsaistes ziedošanas kampaņā Keidenam ziedoti vairāk nekā 366 000 dolāru (aptuveni 337 000 eiro). Tie tiks izmantoti, lai zēns un viņa māte varētu doties uz Disnejlendu Kalifornijā, sacīts kampaņas lapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu