"Covid-19" apstiprināts arī Dānijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ātrā palīdzība" Dānijā. Ilustratīvs attēls.
"Ātrā palīdzība" Dānijā. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Dānijā ceturtdien, 27. februārī, apstiprināts pirmais inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, kas konstatēts vīrietim, kurš atgriezies no slēpošanas brīvdienām Itālijas ziemeļos.

"Vīrietis, kurš 24. februārī atgriezās no slēpošanas ceļojuma ar sievu un dēlu, kopš tā laika cieš no klepus un temperatūras," teikts Dānijas sabiedrības veselības aģentūras paziņojumā. "Vīrietim pārbaudes bija pozitīvas, bet viņa sievai un dēlam negatīvas."

Vīrietis jūtas relatīvi labi un atgriezies savās mājās, kur atrodas izolācijā ar savu ģimeni.

Kā vēsta telekanāls TV2, vīrietis ir tā darbinieks.

Itālijā reģistrēti 400 saslimšanas gadījumi ar jauno koronavīrusu un 12 nāves gadījumi, galvenokārt valsts ziemeļos.

"Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 2744, pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomirstot 29 cilvēkiem, kas ir lēnākais upuru skaita pieaugums vienā diennaktī gandrīz mēneša laikā, ceturtdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Nāves gadījumu skaita pieaugums ir krities trešo dienu pēc kārtas, sasniedzot zemāko līmeni kopš 29. janvāra, kad bija ziņots par 26 jauniem nāves gadījumiem.

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 433, no kuriem 409 konstatēti uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē, un sasniedzis apmēram 78 500.

Kamēr Hubei province ir nošķirta no ārpasaules, pārējās Ķīnas lielpilsētās lēni atsākas darbs, lai gan skolas vēl arvien ir slēgtas un Pekina pieprasa cilvēkiem, kas atgriežas galvaspilsētā, ievērot personīgu karantīnu uz 14 dienām.

Dienvidkorejā ceturtdien tika apstiprināti 334 jauni "Covid-19" infekcijas gadījumi, kas ir lielākais to skaita pieaugums vienā diennaktī, palielinot kopējo infekcijas gadījumu skaitu šajā valstī līdz 1595.

Lielākā daļa no visiem infekcijas gadījumiem, tai skaitā 307 no jaunajiem gadījumiem, ir koncentrēti valsts dienvidaustrumu pilsētā Degu un tās apkārtnē. Degu ar 2,5 miljoniem iedzīvotāju ir ceturtā lielākā pilsēta valstī.

Dienvidkorejā līdz šim ir reģistrēti arī 12 ar "Covid-19" saistīti nāves gadījumi, piebilda Korejas Slimību kontroles un novēršanas centrs.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojums Dienvidkorejā, galvenokārt Gjonsanpukto provinces Degu un Čondo pilsētās, ir lielākais ārpus Ķīnas, kur šīs vīruss sāka izplatīties pērnā gada decembrī.

ASV un Dienvidkoreja ceturtdien paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ ir atlikušas ikgadējās kopīgās militārās mācības.

Manevri atlikti pēc tam, kad Dienvidkoreja paziņoja par 21 jaunu inficēšanās gadījumu savā armijā un ASV armija informēja, ka ar koronavīrusu inficējies viens no 28 500 amerikāņu karavīriem Dienvidkorejā.

Saūda Arābija koronavīrusa draudu dēļ ceturtdien apturēja svētceļnieku vīzas, kas izsniegtas islāma svētās pilsētas Mekas apmeklēšanai, paziņoja Ārlietu ministrija.

Valdība "uz laiku aptur ierašanos karalistē ar mērķi veikt umru un apmeklēt Pravieša mošeju," teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā. Umra ir musulmaņu svētceļojums uz Meku, kuru var veikt jebkurā gada laikā atšķirībā no hadža, kuram ir noteikti datumi pēc mēness kalendāra. 

Umrā katru mēnesi dodas desmitiem tūkstoši islāmticīgo no visas pasaules.

Ārlietu ministrija arī paziņoja, ka aptur vīzas tūristiem no valstīm, kur jaunais koronavīruss rada "briesmas".

Lai gan slimības epicentrā Ķīnā jaunu infekcijas gadījumu skaita pieaugums palēninās, tas ir kļuvis straujāks citur Āzijā, Tuvajos Austrumos un Eiropā.

Tuvajos Austrumos par jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" galveno karsto punktu ir kļuvusi Irāna, kur ar to jau miruši 15 cilvēki.

Šonedēļ arī ziņots par inficēšanās gadījumiem Kuveitā un Bahreinā.  

Sociālo tīklu kompānija "Facebook" aizliegusi maldinošas reklāmas, kurās tiek mēģināts izmantot globālo koronavīrusa krīzi finansiāla labuma gūšanai.

Kā teikts "Facebook" paziņojumā, tas aizliedzis reklāmas "produktiem, kas atsaucas uz koronavīrusu tādā veidā, lai radītu paniku, vai liktu domāt, ka produkti garantē izārstēšanos vai novērš inficēšanos".

"Piemēram, mūsu platformās nebūs atļautas reklāmas sejas maskām, kas vedina uz domu, ka tās ir vienīgās joprojām pieejamās, vai apgalvo, kas tās grantē vīrusa izplatīšanās novēršanu," norādīts "Facebook" paziņojumā.

Kompānija paziņoja, ka turpina darbu pie "dezinformācijas un kaitīga satura izplatības ierobežošanas saistībā ar koronavīrusu", vienlaikus savienojot lietotājus ar informāciju, kuru izplata kvalificētas veselības organizācijas.

"Facebook" ietilpst tā pamata sociālais tīkls un lietotnes "Instagram", "WhatsApp" un "Messenger".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu