Vairākos Rīgas mežos novērots īpatnējs fenomens - bezpajumtnieki tur veido apmetnes (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Īriss Sviklis/LETA

Ar katru gadu Pierīgas mežos nometnes arvien vairāk veido bezpajumtnieki. Izveidotajos mitekļos viņi dzīvo visu gadu, vēsta raidījums "4. studija".

"Praktiski visos Rīgas pilsētas teritorijas īpašumā esošajos mežos esam saskārušies ar šādu fenomenu. Cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas tur apmetas. Tas attiecas gan uz mežu Dreiliņos, gan Biķerniekos, gan Šmerlī, gan pie Juglas ezera. Esam konstatējuši, ka ir bijuši šādi gadījumi arī Mežaparkā," raidījumam "4. studija" atklāja SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis.

Galvenā problēma šajā lietā - bezpajumtnieku dzīvošanas rezultātā rodas liels daudzums atkritumu. Mežos atrodami matrači, pudeles, dažādi apģērbi, mēbeles un daudz citu lietu. Par īpašuma sakopšanu atbild meža apsaimniekotājs.

"Laiku pa laikam saņemam šādus izsaukumus. Lielākoties ir divu veidu pārkāpumi. Pirmkārt, ir nesakopta teritorija un, otrkārt, pašas teritorijas piemēslošana un atkritumu izmešana nepiemērotā vietā," atklāja Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Sods par atkritumu izmešanu mežā var sasniegt pat 700 eiro, bet par to, ka teritorija nav sakopta, sodīt var pašu īpašnieku. Šādos gadījumos sods var sasniegt 350 eiro.

"Šī ziema ir izņēmums, jo Rīgas pašvaldība nodrošina sociālo atbalstu cilvēkiem bez konkrētas dzīvesvietas. Paši mežu īpašnieki sadarbojas ar pašvaldības policiju, lai nogādātu viņus patversmēs," sacīja Vaikulis.

"Rīgas meži" pārstāvis atzīst, ka šoziem bezpajumtnieki no šādas opcijas esot atteikušies un izvēlējušies palikt savās apmetnēs.

Tikmēr pašvaldības policijas darbinieks Sadovskis norādīja, ka Rīgā publiskās vietās mitināties esot aizliegts. Šādos gadījumos sods neesot tik bargs - līdz 15 eiro.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu