"Atbildīgās iestādes saistībā "Covid-19" izplatību veic profesionālu darbu." Kariņš slavē cīņu ar koronavīrusu Latvijā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Latvijai nav jāņem piemērs no Lietuvas, kura "Covid-19" gadījumā drošības pasākumu īstenošanai piesaistīja armiju, kas izvietota uz robežas un lidostā, jo šāda rīcība nav efektīva, šovakar LTV raidījumā "1:1" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņaprāt, katra valsts izvēlas savus instrumentus, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību un Latvijai nevajadzētu rīkoties kā to darījusi kaimiņvalsts Lietuva, kura ierobežošanas pasākumiem piesaistījusi armiju.

"Latvijas atbildīgās iestādes cīņā pret jaunā koronavīrusa izplatību veic profesionālu darbu, jo gadījumā, ja tiek apstiprinātas aizdomas par kāda Latvijas pilsoņa inficēšanos ar "Covid-19", tad tiek veikti visi nepieciešami pasākumi, lai palīdzētu sasirgušajam cilvēkam, kā arī veiktas visas nepieciešamās pārbaudes," sacīja premjers.

Viņaprāt, Itālijā radās "falša" drošības sajūta, jo lidostās uzkrītoši tika veiktas pārbaudes, un sabiedrībai tika dots vēstījums, ka viņiem pašiem nekas nav jādara, jo viss tiks izdarīts.

"Vēlreiz uzveru, ka katra valsts pati izlemj, kādus drošības pasākumus īstenot. Ir jāmazgā rokas. Es pats to daru un iesaku līdzīgi rīkoties citiem," piebilda premjers.

Kā ziņots, Latvijā pirmdien tika apstiprināta pirmā saslimšana ar "Covid-19". Sieviete, kura ir rīdziniece, sestdien, 29.februārī, ielidojusi no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā.

Taču jau šodien saslimusī sieviete izlaista no Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) un devusies ārstēties mājās, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Sievietei slimības simptomi izpaudušies viegli, turklāt atkārtotā "Covid-19" analīze nebija pozitīva.Viņai sniegtas rekomendācijas gan par ārstēšanos, gan pašizolāciju uz 14 dienām. Tāpat sievietei jāsazinās ar savu ģimenes ārstu.

Kopā ar sievieti mājās dosies arī viņas meita, kurai gan nebija konstatēta "Covid-19" infekcija.

Plašākus komentārus par sievietes ārstēšanos Namniece nesniedza.

Tāpat aizvadītajā nedēļā vīruss tika konstatēts Igaunijā, kā arī Lietuvā un Baltkrievijā. Igaunijā konstatētajā gadījumā saslimušais Irānas pilsonis uz Tallinu bija ceļojis caur Rīgu.

Taču Igaunijā šodien, 3.martā tika apstiprināts otrs saslimšanas gadījums ar "Covid-19" un arī šajā gadījumā saslimušais cilvēks sestdien, 29.februārī ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Itālijas pilsētas Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju.

Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas. 

Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, - ir jāzvana uz 113.

Pie personām ar vieglas elpceļu infekcijas pazīmēm vienas dienas laikā dosies ārstniecības persona, kura paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei, bet pati persona paliks mājās. Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, NMPD šo personu nogādās stacionārā.

Par izmeklējumu rezultātiem laboratorija informēs pacientu un SPKC. Persona informāciju par izmeklējumu rezultātiem saņems 24 stundu laikā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu