Ar "Covid-19" saslimis arī Vācijas pilsonis. Viņš braucis cauri Rīgai kopā ar Irānas pilsoni (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Rīgas satiksme" maršruta mikroautobuss; ilustratīvs foto.
"Rīgas satiksme" maršruta mikroautobuss; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 4. martā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis Jurijs Perevoščikovs preses konferencē atklāja, ka kopā ar Irānas pilsoni, kurš bija pirmais ar "Covid-19" saslimušais cilvēks Igaunijā, uz Rīgas centru devās kāds Vācijas pilsonis, kuram pēc tam parādījušies koronavīrusa simptomi.

"Irānas pilsonis, kurš caur Rīgu ceļoja uz Tallinu, bija pirmais, kurš inficējās Igaunijā. Esam sazinājušies ar visiem pacientiem. Kontaktpersonu meklēšana ir svarīga un tā notiek ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs," preses konferencē norādīja SPKC pārstāvis Perevoščikovs.

SPKC pārstāvis atklāja, ka līdz šim no reisa Stambula-Rīga, ar kuru bija lidojis irānis, bijusi viena neidentificēta persona. Vēlāk atklājās, ka tas bijis Vācijas pilsonis. "Viņš vienu dienu atradās Latvijā. Šī persona kopā ar irāni brauca mikroautobusā uz Rīgas centru, kur devās pastaigā. Nākamajā dienā viņš brauca atpakaļ uz Vāciju, kur vācietim parādījās simptomi."

Pirmais ar "Covid-19" saslimšanas gadījums Igaunijā 

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka pagājušās ceturtdienas, 27. februāra rītā, Igaunijā apstiprināja pirmo inficēšanās ar koronavīrusu gadījumu. To atklāja Irānas pilsonim, kurš caur Rīgu bija devies uz Igauniju.

Irānas pilsonis ar avioreisu no Stambulas uz Rīgu pagājušajā trešdienā, 26. februārī, ielidoja Latvijas galvaspilsētā un pēc tam devās uz Tallinu.

Viņš Rīgā ielidoja no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas trešdien ielidoja Rīgā plkst. 11.20. No starptautiskās lidostas "Rīga" uz pilsētas centru viņš devās ar sabiedrisko transportu. Latvijas galvaspilsētā viņš pavadīja aptuveni 2,5 stundas.

Autobusu satiksmes kompānija "Lux Express" paziņoja, ka inficētais Irānas pilsonis izbraucis ar tās autobusu no Rīgas plkst. 14 un ieradies Tallinā plkst. 18.30.

Uz šo reisu tika pārdotas 24 biļetes, taču autobusā bija 22 cilvēki - 21 pasažieris un autobusa vadītājs. "Lux Express" esot nodeva ziņas par reisa pasažieriem Igaunijas Veselības departamentam, kas ar viņiem visiem sazinājās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu