Laikraksts: Koronavīruss Ķīnā atklāts ievērojami ātrāk par līdz šim uzskatīto (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Koronavīrusa epicentrs Uhaņa
Koronavīrusa epicentrs Uhaņa Foto: EPA/Reuters/Scanpix

Koronavīruss Covid-19 Ķīnas Hubei provincē ticis konstatēts jau 17. novembrī, kas ir vairāk nekā mēnesi ātrāk par līdz šim uzskatīto, ka pirmais vīrusa gadījums fiksēts decembra beigās, ziņo Honkongas laikraksts "South China Morning Post", atsaucoties uz nepubliskotiem Ķīnas valdības dokumentiem. 

Jaunais vīruss 17. novembrī konstatēts kādam 55 gadus vecam Hubei provinces iedzīvotājam. 

Savukārt pēc tam Ķīnas ārsti katru dienu konstatējuši vienu līdz piecus jaunus saslimšanas gadījumus. Tomēr tikai decembra beigās viņi saprata, ka darīšana ar jaunu koronavīrusa veidu. 

Kā liecina laikraksta rīcībā esošā informācija, 2019. gadā jaunais vīruss Ķīnā konstatēts vismaz 266 cilvēkiem. 

"South China Morning Post" arī ziņo, ka Ķīnas varas iestādes meklē pirmo ar vīrusu inficēto cilvēku, lai noskaidrotu, kur tieši vīrusa izplatība sākusies. 

Jau ziņots, ka Ķīnā ir vismazākais jauno inficēšanās gadījumu skaits pēdējo diennakšu laikā septiņu nedēļu laikā, kopš Ķīna publisko Covid-19 saslimušo statistiku.

Eiropa ir pārspējusi Ķīnu, kļūstot par pasaulē lielāko Covid-19 epicentru, piektdien paziņojis Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss. 

"Eiropa tagad ir kļuvusi par Covid-19 pandēmijas epicentru," preses konferencē Ženēvā pavēstīja PVO ģenerāldirektors.

Viņš norādīja, ka Eiropā apstiprināts lielāks skaits inficēšanās un nāves gadījumu nekā pārējā pasaulē kopā, neskaitot Ķīnu.

Pasaulē ar Covid-19 inficējušie vairāk neka 132 000 cilvēku, no kuriem aptuveni 5000 ir miruši, liecina PVO rīcībā esošie dati.

Aktuālo informāciju par Covid-19 izplatību lasi šeit.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu