Prāmju pasažieriem jārēķinās - pēc atgriešanās no ceļojuma 14 dienas jāpavada karantīnā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kuģi Rīgas ostā.
Kuģi Rīgas ostā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasažieriem, kas Rīgā ar prāmi atgriežas no Zviedrijas jārēķinās, ka 14 dienas pēc ceļojuma būs jāpavada karantīnā savā dzīvesvietā, portālam "Apollo" pastāstīja "Tallink" pārstāve Ingūna Dombrovska.

Viņa norādīja, ka "Tallink" veic virkni pasākumu, lai ceļojums būtu drošs, tomēr pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas pašizolēšanās pēc atgriešanās no Covid-19 riska zonām, tai skaitā Zviedrijas, ir obligāta.

Vaicāta, vai šobrīd doties kruīzos ir veselībai droši, Dombrovska norādīja, ka katram pašam jāizvērtē nepieciešamība doties ar kuģi uz Zviedriju.

"Kopš ceturtdiena, 12. marta, mēs nodrošinām saviem klientiem elastīgus nosacījumus ceļojuma rezervāciju datumu pārcelšanai uz vēlāku laiku," informēja uzņēmuma pārstāve.

Drošības pasākumu ietvaros "Tallink" pasažierus "nodrošinot ar informāciju par nepieciešamību pastiprināti ievērot personīgo higiēnu un roku dezinfekciju, kā arī nodrošinot papildu dezinfekcijas līdzekļu pieejamību uz kuģa", pastāstīja Dombrovska.

Tāpat esot palielinātas higiēnas prasības, virsmu tīrīšanu un dezinfekcijas biežums uz visiem "AS Tallink Grupp" kuģiem. Kuģa personāls esot informēts un instruēts par pastiprinātu apkalpes locekļu un pasažieru novērošanu, lai pamanītu iespējamos simptomus.

"Tāpat arī, lai nodrošinātu Latvijas valdības noteiktās prasības, esam ierobežojuši un atcēluši atsevišķus pasākumus reisa laikā, lai nodrošinātu cilvēku pulcēšanās ierobežošanu vienā telpā virs 200 cilvēkiem," atklāja uzņēmuma pārstāve.

Atšķirībā no virknes aviokompāniju, "Tallink" pagaidām neplāno mainīt reisu skaitu, lai "joprojām turpinātu nodrošināt regulārās līnijas funkciju, veicot kravu pārvadājumus un nodrošinot ceļošanas iespēju pasažieriem, kuriem nepieciešams nokļūt no Zviedrijas Latvijā vai otrādi", pastāstīja Dombrovska.

Šobrīd neesot plānots darbinieku skaita samazinājums, tomēr tas tiekot optimizēts atbilstoši pasažieru plūsmai.

Viņa piebilda, ka uzņēmums "rūpīgi seko Covid-19 izplatībai pasaulē, tostarp Baltijas un Skandināvijas reģionā. Papildu drošības līdzekļi ir ieviesti jau kopš janvāra vidus, kad Covid-19 vīrusa izplatība strauji pieauga."

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka ceturtdien, 12. martā, tika lemts par ārkārtējas situācijas izsludināšanu valstī. Tās laikā slēgtas visas mācību iestāde, aizliegta publisku pasākumu rīkošana, kuros piedalās vairāk nekā 200 cilvēku, turklāt īpašie piesardzības pasākumi, kas jāveic tiem, kas atgriezušies no riska zonām, ir obligāti.

Šodien, 14. martā, ziņots, ka Latvijā ar Covid-19 inficējušies 26 cilvēki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu