Operdziedātāja Elīna Šimkus nikna uz cilvēkiem, kuri ņirgājas par griķu un tualetes papīra izpirkšanu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elīna Šimkus
Elīna Šimkus Foto: Linda Lauva

Latviešu operdziedātāja Elīna Šimkus sociālajos tīklos paudusi sašutumu par tiem, kuri izsludinātajā ārkārtējās situācijas stāvoklī ņirgājas par cilvēkiem, kuri izpērk veikalu plauktus. 

Visai skarbās pārdomas viņa publiskoja vietnē "Facebook", aicinot cilvēkus būt savstarpēji līdzjūtīgākiem.

"Mīļie "Facebook" draugi. Es nespēju noticēt, ka laikā, kad pasaulē tik daudzu cilvēku dzīves ir ciešanu pilnas, kādam šķiet smieklīgi tie neskaitāmie pārpublicētie jociņi par vīrusu, par izpirktajiem griķiem un WC papīru. Viena sabiedrības daļa klaji ņirgājas par tiem, kuri domā par rītdienu, iepērkot savai ģimenei pirmās nepieciešamības lietas ilgākam laikam. Kāda cita sabiedrības daļa zākā tos, kuri noteiktās karantīnas laikā apmeklē lielveikalus, lai nopirktu sev nepieciešamo, jo, redz, viņi laicīgi nebija sagādājuši sev pietiekamus pārtikas krājumus. Tiek izsmieta Ķīna un Itālija, un tagad izsmiekla deva tiek arī mūsu tautiešiem, bet tie smējēji ir pašu līdzcilvēki. Cik vienkārši un ar smiekliņu daudzi uztver lietas, kamēr tās neskar pašus...

Ņemot vērā, ka dziedātāja profesija ir tiešā veidā saistīta ar labu veselību, es pret jebkuru slimību - arī šo, izturos ar atbildību, cenšoties savu iespēju un saprašanas robežās pasargāt savu ģimeni un šī vīrusa gadījumā - arī lielāku sabiedrības daļu.

Daudzi no publicētajiem jokiem šī brīža globālās saslimšanas un ciešanu sakarā ir netoleranti un komentāri zem tiem - pat aizskaroši. Redzot lielas sabiedrības daļas attieksmi, es saprotu, ka cilvēcei šobrīd klājas ļoti slikti.

Un ne tikai kāda biedējoša vīrusa dēļ. Pirmkārt jau - cilvēka garīgā, ar termometru neizmērāmā - „vīrusa” dēļ. Pret to, diemžēl, zāļu nekad nebūs. Es no sirds novēlu katram sevī atrast vairāk empātijas pret līdzcilvēkiem un taupīt savu enerģiju labākām lietām, apzināties un izvērtēt šī brīža notikumu fonu konkrētiem jokiem. Lai visiem laba veselība!" rakstīja skatuves māksliniece.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā noteikta ārkārtējā situācija ar mērķi šajā laikā ierobežot koronavīrusa Covid-19 izplatību.

Tāpat no šā gada 17. marta uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14. aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu