"Nedodieties uz slimo zemi." Grupējums "Islāma valsts" saviem sekotājiem neiesaka doties uz Eiropu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Teroristiskais grupējums "Daesh" jeb "Islāma valsts" ir saviem kaujiniekiem ieteicis izvairīties no braucieniem uz Eiropu. Pirms tam grupējums regulāri mudināja radikalizējušos ticības piekritējus īstenot "svēto karu" jeb džihādu pret Rietumu sabiedrību, taču nu organizācija neiesaka doties uz "slimo zemi", vēsta portāls "Independent".

Grupējums saviem atbalstītājiem un biedriem tāpat atgādinājis par biežu roku mazāšanu. Šīs "vadlīnijas" parādījušās grupējuma "al-Naba" mēnešrakstā, kurā ir iekļautas pamācības epidēmijas pārvarēšanai arī no islāma svētajiem rakstiem.

"Islāma valsts" īpaši uzsvērusi, cik svarīgi ir "parūpēties, lai izvairītos no slimības".

"Veselajiem nevajadzētu doties uz epidēmijas zemi un slimības skartajiem nebūtu jāpamet tā," raksta informatīvajā materiālā. Papildus Pasaules Veselības Organizācijas ieteiktajiem mēriem, "Islāma valsts" taāpat iesaka aizklāt muti šķaudot un žāvājoties, kā arī noslēgt visus ūdens traukus,

Viņi citē arī kāda pravieša teikto: "Ir viena nakts gadā, kad pār pasauli nolaižas slimība - tā nepaies garām nevienam tukšam vai pilnam traukam, kas nebūs aizklāts".

Irākas valdība svētdien, 15. martā, izsludinājusi nedēļu ilgu ārkārtas stāvokli, kura laikā valstī nevarēs ne ielidot, ne valsti pamest. Oficiālais inficēto cilvēku skaits Irākas galvaspilsētā Bagdādē ir 124. Vietējā veselības ministrija ziņo, ka no Covid-19 pašlaik ir miruši 10 cilvēki.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu