Foto Kā igauņi pateicās saviem varoņiem koronavīrusa pandēmijas laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook

Pēc prezidentes Kersti Kaljulaidas lūguma daudzi igauņi pirmdienas vakarā pulcējās pie logiem ar telefona lukturīti rokās, lai pateiktos to profesiju pārstāvjiem, kas Covid-19 laikā, riskējot ar savu veselību, nodrošina visa sabiedrībai nepieciešamus pakalpojumus, vēsta "Postimees".

"Aicinu visus šodien astoņos vakarā pieiet pie savas mājas vai dzīvokļa loga, ieslēgt sava telefona zibspuldzi vai lukturīti un pamāt ar to. Tā mēs varam izrādīt atbalstu tiem, kuri dienu no dienas strādā pirmajā līnijā un nodrošina mūsu sabiedrības "asinsrites" funkcionēšanu," pirmdien savā "Facebook" kontā aicināja Kaljulaida. "Tā mēs varam viens otram parādīt, ka mums rūp, ka mums nav vienalga, kā jūtas kaimiņi un cilvēki pagalmā."

"Mēs atrodamies tādā krīzē, kādu neviens no mums nav piedzīvojis. Lai mūsu sabiedrība no tās izkultos, pēc iespējas mazāk saslimstot, nepietiek tikai ar krīzes komisijas lēmumiem, ierēdņu ieteikumiem un rīkojumiem. Katram jādod savs ieguldījums. Katra cilvēka ieguldījums ir citāds, tomēr tas vienalga ir nepieciešams. Neaizmirstiet piezvanīt saviem vecākiem, vecmāmiņām un vectētiņiem," raksta Kaljulaida.

Akcijā tika izrādīts atbalsts to profesiju pārstāvjiem, kas nodrošina pakalpojumus, bez kuriem sabiedrība šobrīd nevarētu iztikt, - mediķiem, bērnudārzu audzinātājām, glābējiem, autobusu vadītājiem, pārdevējiem, ēdiena piegādātājiem un citiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu