Kur no koronavīrusa slēpjas karaliene Elizabete? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliene Elizabete II.
Karaliene Elizabete II. Foto: AFP / Scanpix

Jaunais koronavīruss ir paspējis radīt trauksmi visā pasaulē un arī britu karaliskās ģimenes pārstāvji ir spiesti domāt par savas veselības drošību. 93 gadus vecā Elizabete II un viņas vīrs, princis Filips, ir pametuši savu ikdienas rezidenci Bekingemas pilī un pārvākušies uz nomaļāku dzīvesvietu, vēsta portāls "The Sun".

Karaliskais pāris nenoteiktu laiku mitināsies Vindzoras pilī - viduslaiku būvē un Britu monarhijas rezidencē Vindzorā, Bērkšīrā, Anglijā. Šis lēmums pieņemts reaģējot uz Covid-19 izplatību Lielbritānijā, kur inficēto skaits jau ir mērāms vairākos simtos un ir vairāki desmiti mirušo.

Portāls vēsta, ka karaliskās ģimenes oficiālā mājvieta ir atzīta par riskantu, jo Bekingemas pils atrodas Londonas centrā un tur ikdienā uzturas krietni vairāk cilvēku, nekā jebkurā citā karaliskajā rezidencē. Pili katru dienu apmeklē desmitiem cilvēku no visas pasaules - politiķi, diplomāti un citas karalienei pietuvinātas personas, līdz ar ko drošības mēri šķiet diezgan pamatoti.

Karaliskajai ģimenei pietuvināti avoti vēstot, ka karaliene un viņas laulenis jūtas labi un viņiem pašlaik nav novēroti bīstamās slimības simptomi. Neskatoties uz to, Elizabetes II padomdevēji ir stingri ieteikuši viņai pārvākties un karaliene, kurai nākammēnes gaidāma 94. dzimšanas diena, ir piekritusi.

Vinzdoras pilī karaliene un viņas vīrs pavadīs karantīnas režīmā. Ja situācija valstī neuzlabosies, augstdzimušais senioru pāris pārvāksies uz nomaļo Sardingemas muižu Norfolkas grāfistē. Lai arī karalienes kanceleja ir atcēlusi visus Elizabetes II publiskos pasākumus, viņa joprojām pieņem audiences. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu