"Sajūta, ka man pāri pārbraucis vilciens." Spāņu futbola vārtsargs stāsta par saslimšanu ar Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pepe Reina
Pepe Reina Foto: Reuters/ScanPix

Anglija Premjerlīgas Birminghemas "Aston Villa" vārtsargs Pepe Reina atklājis savas domas par Covid-19 situāciju pasaulē, kā arī pastāstījis par savu pieredzi ar bīstamo vīrusu, vēsta "The Sun".

Spāņu vārtsargs šobrīd ir atlabis no koronavīrusa izraisītajiem simptomiem un jūtoties labi, tiesa, viņš kopā ar savu ģimeni joprojām ievēro pašizolāciju savā Birmingemas namā.

Vārtsargs atklāja, ka tā arī neveica koronavīrusa testu, bet viņš apzinās, ka bija inficējies ar nekontrolējamo slimību: "Viņi neļauj veikt testus, ja nejūties ļoti, ļoti slikti. Godīgi sakot, es atbalstu šādu politiku. Bet es zinu, ka biju saslimis ar koronavīrusu. Aprunājos arī ar vairākiem ārstiem un viņi visi teica, ka simptomi liecina par saslimšanu ar Covid-19."

"Man bija drudzis, klepus, es nevarēju normāli paelpot. Bija sajūta, ka man pāri pārbraucis vilciens. Tās bija divas, trīs ļoti smagas dienas," savu pieredzi aprakstīja Reina.

Tāpat futbolists uzsvēra, ka viņa dzīves apstākļi ir ļoti labi, līdz ar to viņam neesot nekādu tiesību sūdzēties par pašizolācijas noteikumu: "Nevaru runāt par to, ka es "ciestu" pašizolācijas laikā. Esmu priviliģēts. Dzīvoju ļoti labi. Man ir liela māja ar dārzu. Zinu, ka daudziem citiem šī situācija ir daudz sarežģītāka, bet mums visiem ir jābūt paklausīgiem. Uzsaktu, ka cilvēki, kuri dzīvo 70 kvadrātmetru dzīvokļos kopā ar diviem vai trim bērniem ir patiešām sīksti. Viņi ir īstie varoņi."

Reina arī piebilda, ka futbola augstākajām amatpersonām vajadzētu aizmirst par jebkādu turnīru atsākšanu līdz situācija nav pilnībā kontrolēta.

"Futbols šobrīd ir sekundārs. Uz spēles ir likta visas cilvēces labklājība. Ne tikai Spānijas, Itālijas vai Anglijas, mēs runājam par visu pasauli. Nezinu, vai un kad mēs spēlēsim futbolu. Neviens to nezina," sacīja futbolists, piebilstot, ka aizvadīt spēles bez faniem tribīnēs ir bezjēdzīgi, jo tieši līdzjutēju atbalsts spēlētājiem sniedzot vislielāko gandarījuma sajūtu.

"Pilni stadioni ar cilvēkiem nepalīdzēs, ja koronavīruss nebūs pilnībā apturēts," nobeigumā sacīja Reina.

37 gadus vecais spāņu vārtsargs šosezon Premjerlīgas ietvaros laukumā ir izgājis sešas reizes. Ar veterānu vārtos "Aston Villa" ir izcīnījuši tikai vienu uzvaru, piedzīvojuši četrus zaudējumus un vienu reizi cīnījušies neizšķirti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu