"Vēl jau nedaudz var, vēl jau tie kukainīši nelien ārā." Kūlas dedzinātāji policistiem paskaidrojuma vietā piedāvā konjaku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Pirmdien, 23. martā, braucot pa Bauskas šoseju, Reģionālās pašvaldības policijas vīri pamanījuši dūmus, pēc brīža izrādījies, ka kāds turpat ceļa malā dedzina pērno zāli. Lai izvairītos no paskaidrojuma, policistiem piedāvāta pudele konjaka, ziņo raidījums "Degpunktā".

Dodoties pie laukā stāvošajiem, atklājies, ka kūlas dedzinātāji ir ļaudis no kādas netālu esošas saimniecības - jauns puisis un kundze gados. Par laimi, viņiem pašiem izdevies liesmas nodzēst. 

"Mēs te tā uzmanīgi. Ziniet, neko neesam pārkāpuši. Vēl jau nedaudz var, vēl jau tie kukainīši nelien ārā. Mēs to darām, jo vēl ir mitrs," attaisnojās sieviete.

Sieviete policistiem par nodarīto atvainojusies un uz to, ka jāraksta paskaidrojums, viņa policistiem piedāvājusi pudeli konjaka.

"Mēs nenodosim. Nevajag nekādus paskaidrojumus. Redziet, viss taču ir kārtībā," viņa mēģināja pierunāt policistus, taču nesekmīgi.

Par kūlas dedzināšanu ir uzsākta administratīvā lietvedība, izdeguši apmēram 500 kvadrātmetri. 

"Parasti šajā laika posmā notiek diezgan daudz ugunsgrēku, tieši šī iemesla dēļ. Cilvēki uzskata, ka kontrolē kūlas dedzināšanu, taču rezultātā nodeg kāda ēka vai notiek citas nelaimes," pastāstīja Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš. 

"Mani izbrīna cilvēku izpratne, kas robežojās ar viduslaikiem, jo, principā, cilvēki joprojām nesaprot, ka šajā laikā, kad ir tik stiprs vējš, uguni kontrolēt nav iespējams, tāpēc ar savu rīcību var nodarīt nopietnas sekas," skaidroja Bomiņš.

Pērnās zāles dedzināšana fiziskai personai var izmaksāt līdz 700 eiro, bet juridiskai personai pat tūkstošos.  

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu