NBA čempions: Porziņģis un Dončičs var būt viens no visu laiku labākajiem duetiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Atzinīgus vārdus "Mavericks" jaunajām zvaigznēm Kristapam Porziņģim un Lukam Dončičam veltījis Nacionālaš basketbola asociācijas (NBA) čempions un kluba leģenda Džeisons Terijs, vēsta "Dallas Morning News".

Terijs uzskata, ka jaunie spēlētāji joprojām var ļoti daudz mācīties gan viens no otra, gan no apkārtējiem spēlētājiem. Tiesa, viņš uzskata, ka, sasniedzot savu potenciālu, Porziņģis un Dončičs var kļūt par vienu no visu laiku labākajiem un vispusīgākajiem duetiem NBA vēsturē.

"Viņi kļūs par vienu no visu laiku labākajiem un vispusīgākajiem duetiem, ja turpinās uzvarēt un izcīnīs panākumus arī izslēgšanas spēlēs. Jācer, ka viņi mūs ["Mavericks"] aizvedīs arī līdz NBA finālam un čempionu titulam," augstas cerības izteicis Terijs.

"Viņi ir ļoti jauni. "Mavericks" ir divas tik jaunas un talantīgas zvaigznes kā KP un Luka, kuri vēl nav sasnieguši savu potenciālu. Es domāju, ka savstarpējā "ķīmija", ko viņi ir izveidojuši šosezon spēlējot kopā, tikai turpinās augt," turpināja bijušais aizsargs.

Terijs uzsvēra, ka abu spēlētāju karjeras šobrīd ir tādā punktā, kurā viņi abi vēl mācās pielāgot savu spēli otra vajadzībām.

"KP izprot, vai spēka uzbrucējs patiesi ir pozīcija, kurā viņš ir visbīstamākais. Varbūt tā tomēr ir centra pozīcija. Tāpat arī Luka izprot, ka ne vienmēr ir nepieciešams pilnībā pārņemt spēli savās rokās un spēļu sākumā pataupīt enerģiju, ļaujot iespēlēties Porziņģim. Līdzīgi kā to kādreiz darīja Dirks," padomus sniedza Terijs.

Džeisons Terijs bija ļoti svarīga sastāvdaļa Dalasas "Mavericks" 2011. gada čempionu komandā, kura savā ceļā uz finālu uzveica tādas vienības kā Kobes Braienta pārstāvēto Losandželosas "Lakers", Kevina Durenta, Rasela Vestbruka un Džeimsa Hārdena Oklahomsitijas "Thunder". Savukārt finālā dalasieši uzveica jaunizveidoto "Heat" superkomandu ar Lebronu Džeimsu, Dveinu Veidu un Krisu Bošu priekšgalā.

2011. gada finālsērijā Terijs ar vidēji 18 punktiem mačā bija otrs rezultatīvākais "Mavericks" spēlētājs aiz fināla MVP trofejas ieguvēja Dirka Novicka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu