Mārtiņa stāsts 22 dienas slimo ar Covid-19, bet analīzes joprojām uzrāda pozitīvu rezultātu (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Mārtiņš Jēkabsons ar Covid-19 inficējās pēc atgriešanās no Spānijas. Pagājušas jau vairāk nekā 20 dienas, taču Mārtiņam joprojām ir pozitīvas koronavīrusa analīzes, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

"Joprojām esmu slims. Vakar veicu trešo pārbaudu un šodien saņēmu ziņas, ka joprojām esmu slims - atkal pozitīvs rezultāts," atklāj Mārtiņš.

Puisis atklāj, ka viņam joprojām ir iesnas, bet tās esot visu sezonu. "Principā nav nekādu simptomu. Jā, brīžiem ir tāda dīvaina sajūta kaklā, bet tās nav sāpes. Tā vienkārši ir īpatnēja sajūta kaklā. Kopumā jūtos vesels."

Mārtiņš slimo jau 22 dienu. Karantīnā viņš atrodas 19 dienas, taču tests vēl joprojām rādot pozitīvu rezultātu. "Mans gadījums pierāda, ka divas nedēļas ir par maz, lai izveseļotos."

"Šajā laika periodā ar ģimenes ārsti esmu sazinājies divas vai trīs reizes, jo man nav izteiktu simptomu un nav, ko ārstēt. Tāpēc vienkārši tagad gaidām, kad šis viss pāries," atzīst Mārtiņš.

Puisis atklāj, ka uz trešajām analīzēm viņš pieteicies pats. Turp arī devies ar savu privāto automašīnu.

"Ir grūti, jo visu laiku ir neziņa. Sākotnēji domāju, ka pēc 14 dienām būšu vesels. Tagad pēc otrajām un trešajām analīzēm radusies bezcerības sajūta, jo nezinu, ko īsti gaidu," atzīst latvietis.

Mārtiņš atklāj, ka viņam šodien ir dzimšanas diena un viss, ko vēlējies saņemt, bijis negatīvas analīzes. "Man ir pašam ar sevi ekskluzīva ballīte."

Puisis atzīmē, ka ārsti nezina, kad viņš varētu izveseļoties. Nākamajā nedēļā viņam ir paredzēta ceturtā pārbaude.

Ar Covid-19 Mārtiņš inficējās Spānijā, kad bija darba darīšanās. Inficēšanās simptomus puisis sajutis jau pēc divām dienām, taču vēlāk tie pastiprinājušies. Pēc atgriešanās Latvijā Mārtiņš atbildīgajiem dienestiem atklāja visu informāciju, kur ir bijis, ar ko ticies un ko darījis.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu