Nedēļas nogalē novēroti cilvēku pārpildīti bāri. Amerikāņi ignorē sociālās distancēšanās ierobežojumus (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Daudz amerikāņu ignorē Covid-19 apturēšanai organizētos drošības pasākumus, turklāt ar to lepojas savos sociālo tīklu profilos, ziņo portāls "Mashable".

Nācijas labākie infekcijas slimību pētnieki ir vairākkārt brīdinājuši un pat lūgušies amerikāņus praktizēt sociālo distancēšanos, lai cīnītos ar lipīgā koronavīrusa straujo izplatību.

Sakarā ar kritisko analīžu trūkumu, neviens nezina, cik daudz amerikāņu ir inficēti, kā rezultātā Covid-19 ir 10 reizes nāvējošāks nekā gripa. Svētdien, 29. martā, Hārvardas universitātes epidemiologs Marks Lipsits uzsvēra, ka patiesais infekciju skaits noteikti ir daudz lielāks nekā apstiprināti gadījumi.

Kamēr ir cilvēki, kas noteiktos drošības pasākumus ievēro, daudzi šo prasību ignorē un lielās ar to internetā. Piektdien, 3. aprīlī, un sestdien, 4. aprīlī, cilvēku pārpildīti bāri tika novēroti Ņujorkā, Našvilā, Bostonā un Čikāgā. 

Tiem, kuri uzskata, ka profesionāļu norīkojumus drīkst ignorēt, pētnieku uz situāciju iesaka paskatīties no šāda skatpunkta - ar vīrusu inficēsies 20% līdz 60% cilvēku visā pasaulē. Visneaizsargātākie ir tieši vecāka gada gājuma cilvēki. Pašizolējoties, iespējams, izdosies pasargāt savus vecvecākus. 

"Sociālā distancēšanās ir balstīta uz altruisma principa. Pret visiem tagad vajadzētu izturēties kā pret savu 80 gadus veco vecmammu," teica "Johns Hopkins School" infekcijas slimību praktikants Džons Hopkins. 

Ļoti daudz cilvēku, iespējams, nemaz neapzinoties to, ka vīrusu var pārnēsāt arī bez simptomiem, noteikti nedomā par sabiedrības interesēm. 

"Sociālā distancēšanās ir ļoti efektīvs paņēmiens," teica Jeila Universitātes profesore Akika Ivasaki. 

"Sociālā norobežošanās ir viens no visefektīvākajiem instrumentiem," piekrita veselības eksperte Sūzena Vilarda.

Protams, sociālā distancēšanā nav vienīgais svarīgais paņēmiens vīrusa apturēšanā. Tik pat būtiski ir ārstēt un pilnībā izolēt jau ar Covid-19 inficētos. 

"Lai mums izdotos šo pārvarēt, ir nepieciešams neiedomājams sabiedrības atbalsts," teica Kamerons. 

Jau ziņots, ka līdz sestdienai, 4. aprīlim, ASV apstiprināti 300 565 Covid-19 gadījumi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu