Ašeradens: Ārkārtējās situācijas pagarināšana par trim mēnešiem "pilnīgi noteikti" nebūtu atbalstāma ideja (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arvils Ašeradens.
Arvils Ašeradens. Foto: Zane Bitere/LETA

Patlaban valstī izsludināto ārkārtējo situāciju varētu pagarināt ne vairāk kā par mēnesi, norādīja partiju apvienības "Jaunā vienotība" līderis Arvils Ašeradens.

Politiķis pauda, ka "pilnīgi noteikti" nebūtu atbalstāma ideja ārkārtējo situāciju pagarināt par trim mēnešiem. Ašeradena ieskatā šajā kontekstā būtu jārunā par trīs līdz četru nedēļu pagarinājumu, ieklausoties speciālistu viedoklī.

Ašeradens akcentēja, ka pozitīva dinamika saistībā ar Covid-19 pandēmijas ierobežošanu ir Ķīnā, kā arī situācijas stabilizācijas tendences vērojamas arī Spānijā un Itālijā, ko Covid-19 skāra ļoti plaši.

Ņemot vērā Covid-19 dēļ ieviestās ārkārtējās situācijas negatīvo ietekmi uz valsts ekonomiku, ārkārtējo situāciju pagarināt par vairāk nekā mēnesi Ašeradena ieskatā valsts nevarētu atļauties.

Politiķis akcentēja, ka skaidrība par ārkārtējās situācijas pagarinājuma termiņu varētu būt jau tuvākajā laikā, iespējams, jau pēc valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmes pirmdien pēcpusdienā.

Kā ziņots, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, no 13. marta līdz 14. aprīlim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu