Daudzdzīvokļu namam Stopiņu novadā noteikta karantīna Covid-19 dēļ (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mediķi aizsargtērpos pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19.
Mediķi aizsargtērpos pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vienam no daudzdzīvokļu namiem Stopiņu novadā noteikta karantīna, jo diviem ēkas iedzīvotājiem atklāts Covid-19, apstiprināja novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne ("Reģionu alianse").

Abi Covid-19 slimnieki nogādāti Latvijas Infektoloģijas centrā, bet karantīna līdz 20. aprīlim noteikta 48 ēkas iedzīvotājiem, kuri identificēti kā kontaktpersonas. Pēc Paulānes teiktā, līdz šim analīzes veiktas 25 ēkas iedzīvotājiem un tās visas bijušas negatīvas.

Atsevišķas nama dzīvojamās platības tiek izīrētas, bet daļa ir piešķirtas arī personām ar trūcīgā un maznodrošinātā statusu. 

Namu kopš vakardienas apsargā policija, lai nodrošinātu, ka visi nama iemītnieki ievēro karantīnu. Trūcīgajām un maznodrošinātajām personām pašvaldība nodrošina arī pārtikas piegādi. Iedzīvotājiem turpmākās 14 dienas ir jāseko līdzi savai pašsajūtai un viņiem ir sniegta visa nepieciešamā informācija, kur vērsties veselības pasliktināšanās gadījumā, sacīja Paulāne.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu