Covid-19 Itālijā trīs nedēļu laikā zemākais jaunu nāves gadījumu skaits. Spānija nedaudz atvieglos stingros ierobežojumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sieviete tukšās Spānijas ielās.
Sieviete tukšās Spānijas ielās. Foto: AFP / Scanpix

Itālijā aizvadītajā diennaktī ziņots par 431 jaunām nāvēm ar Covid-19, kas ir zemākais rādītājs kopš 19. marta. Tikmēr Spānijā no rītdienas, 13. aprīļa, plānots darbā atļaut atgriezties rūpnīcu strādniekiem un celtniekiem, vēsta aģentūra AP.

Itālijā kopējais nāves gadījumu skaits sasniedzis 19 899.

Devīto dienu pēc kārtas samazinājies gan hospitalizēto, gan intensīvajā aprūpē uzņemto pacientu skaits, tādējādi atvieglojot Itālijas pārslogoto veselības aprūpes sistēmu.

Vairāk nekā 4000 cilvēkiem apstiprināts vīruss, Itālijai sākot piekto nedēļu, kopš pieņemti stingrie ierobežojumi.

Atbildīgās amatpersonas arī norādīja, ka Itālijā pēdējās palielināti testēšanas apjomi, tādēļ paaugstinājies pozitīvo gadījumu skaits, un iespējams efektīvāk noteikt karantīnu saslimušajiem.

Svētdien Itālija pārsniedza miljona veikto testu atzīmi. Kopš marta beigām testēšanas apjomi valstī ir dubultoti. Līdz šīm apstiprināti 156 363 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kaut gan patiesais skaitlis varētu būt pat 10 reizes augstāks, norāda amatpersonas.

Tāpat augstāks varētu būt arī mirušo skaits, ņemot vērā, ka aprūpes namos miruši simtiem senioru, kuriem nebija veikti testi.

Arī Spānijā laikā, kad plānots nedaudz atvieglot stingros ierobežojumus, reģistrēts pēdējās trīs nedēļās zemākais saslimšanas pieaugums.

Svētdien Spānijas varasiestādes paziņoja par 4167 jauniem gadījumiem, kopējam ar Covid-19 inficēto skaitam sasniedzot 166 019, kas ir otrs augstākais pasaulē pēc ASV.

Kopš sestdienas Spānijā apstiprināti 619 nāves gadījumi, kopējam mirušo skaitam sasniedzot 16 972. Vairāk nekā 60 000 Covid-19 pacientu ir atlabuši.

No rītdienas Spānijas rūpnīcu strādniekiem un celtniekiem būs atļauts atgriezties darbā. Pēdējās divas nedēļas atļauts strādāt bija tikai veselības aprūpes un pārtikas nozaru darbiniekiem.

Tiem, kuri var strādāt no mājām, varasiestādes aicina tā darīt. Visi veikali, izņemot lielveikalus, augļu veikalus, konditorejas, gaļas veikalus, avīžu kioskus un aptiekas, joprojām būs slēgti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu