Covid-19 saslimušie konstatēti jau 64 pašvaldībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19.
Telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēdējā diennaktī Covid-19 konstatēts arī Mālpils novadā, tādējādi sasirgušie konstatēti jau kopumā 64 pašvaldībās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Tādējādi līdz šim Covid-19 kopumā konstatēts Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Aizvadītās diennakts laikā konstatēti arī septiņi jauni saslimšanas gadījumi Rīgā, kur patlaban zināms par 365 inficētajiem, kamēr vēl divi Covid-19 pacienti atklāti novados, kur sasirgušo skaits vēl nav pārsniedzis piecus.

Vēl joprojām Jūrmalā zināms par 32 inficētajiem, savukārt Jelgavā inficēto skaits ir 23. Tikmēr Liepājā noteikti 19 sasirgušie, bet Salaspils novadā - 17.

SPKC direktore Iveta Gavare trešdienas videokonferencē pavēstīja, ka slimnieku dzīvesvietas nosaka pēc pacienta faktiskās adreses, tādējādi novēršot potenciālas kļūdas saistībā ar Covid-19 inficētā atrašanās vietu.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī Covid-19 apstiprināts deviņiem iedzīvotājiem, tādējādi līdz šim infekcija konstatēta 666 cilvēkiem.

Iepriekšējā diennaktī veikti 878 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, kamēr Latvijā līdz šim veikti 29 896 izmeklējumi.

Pēdējās diennakts laikā arī stacionēti divi Covid-19 pacienti, tomēr kopumā slimnīcās ievietoti ir 46 inficētie, no kuriem 43 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu.

Kopumā līdz šim bijuši astoņi pacienti ar smagu slimības gaitu, savukārt no stacionāra izrakstīti ir 44 pacienti.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl diviem cilvēkiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu