"Blue Jackets" pagarina līgumu ar Merzļikina tiešo konkurentu Korpisalo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jonas Korpisalo
Jonas Korpisalo Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" ir pagarinājusi līgumu ar somu vārtsargu Jonasu Korpisalo, vēsta "Sportsnet".

Tiek ziņots, ka Kolumbusas vienība un 25 gadus vecais somu vārtsargs ir vienojušies par divu gadu līgumu par kopējo summu 5,6 miljonu ASV dolāru vērtībā. 

Korpisalo aprīļa beigās aprit 26 gadi un šosezon viņš uzstādīja personīgos rekordus vairākās kategorijās - nospēlētajās spēlēs, uzvarās, kā arī vidēji mačā zaudētajās ripās. Viņš šīs sezonas sākumā pārņēma pirmā vārtsarga lomu pēc tam, kad komandu pameta Sergejs Bobrovskis. Šīs sezonas beigās Korpisalo varēja kļūt par ierobežoti brīvo aģentu.

2019. gada pašā noslēgumā somu vārtsargs guva traumu, kas ļāva pie pastāvīga spēles laika tikt latviešu vārtu vīram Elvim Merzļikinam.

Šosezon Korpisalo "Blue Jackets" vārtus ir sargājis 36 spēlēs izcīnot 19 uzvaras un piedzīvojot 12 neveiksmes, kā arī vēl pieci zaudējumi bijuši spēles pagarinājumā. Vidēji mačā somu vārtu vīrs ir izcēlies ar 91,1% atvairītu pretinieku metienu, kā arī 2,6 zaudētām ripām.

Turpretim Merzļikins 33 spēlēs ir klubam atnesis 13 uzvaras, pamatlaikā piekāpjoties deviņās spēlēs, bet astoņi zaudējumi piedzīvoti pagarinājumā. Elvja kontā šosezon vidēji spēlē ir 92,3% atvairīto pretinieku metienu, kā arī 2,35 zaudēti vārti.

Jau iepriekš izskanēja informācija, ka Kolumbusas klubs vēlas pagarināt līgumu arī ar Merzļikinu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu