Riteņbraucējs Tomass 36 stundu labdarības braucienā medicīnas darbinieku atbalstam savāc milzu summu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeriants Tomass
Džeriants Tomass Foto: Reuters/ScanPix

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 2018.gada čempions Džeraints Tomass no Lielbritānijas trīs dienu laikā uz velotrenažiera pavadīja 36 stundas, kuru laikā ziedojumos, kas paredzēti medicīnas darbinieku atbalstam, savāca 345 000 eiro, vēsta raidorganizācija BBC.

Sportists šādu grafiku izvēlējās tāpēc, ka Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta (NHS) darbinieka vienas darba dienas maiņas garums ir 12 stundas.

Sportists savu labdarības akciju sāka 15.aprīļa plkst. 7.30 no rīta, un turpmākās trīs dienas viņš uz riteņa atradās līdz pat 19.30.

"Nepārspīlēju - pēdējās divas stundas uz riteņa bija smagākās, kādas jelkad esmu piedzīvojis," pauda Tomass. "Knapi varēju apsēsties."

Tomass vēlāk arī skaidroja, ka pavadītās stundas uz velotrenažiera pielīdzināmas vismaz astoņiem vai deviņiem "Tour de France" posmiem. Šo 36 stundu laikā viņa diēta lielākoties sastāvēja no rīsiem, vistas gaļas, "braunijiem", cepumiem, bekona sviestmaizēm un kafijas, kas tika patērēta lielos daudzumos.

"Ir labi... Domāju, ka nākamo nedēļu pavadīšu atkopjoties no šī visa. Uz trenažiera pavadīju 36 stundas, kas ierasti man skaitītos, kā ļoti laba treniņu nedēļa," slodzes apjomu raksturoja Tomass. "Līdz šim uz riteņa vienā piegājienā nebiju pavadījis ilgāk par astoņām stundām un 20 minūtēm. Toreiz mēs gan apstājāmies, lai padzertu kafiju."

"Uz trenažiera nebiju pavadījis ilgāk par trim stundām. Ir ļoti liela starpība, jo dzīvē ir jāpārvar kalni, un ir iespēja baudīt ainavu. Iespējams man vajadzēja mīties divas, nevis trīs dienas."

Sportists savu cēlo soli skaidroja ar vēlmi sniegt jebkāda veida atbalstu. Lielu iespaidu uz viņu atstājusi arī mamma, kura jau trīs reizes bija paziņojusi par pensionēšanos, taču šajos saspringtajos apstākļos palīdz Kārdifas slimnīcā.

"Esmu dzirdējis tik daudz stāstu par cilvēkiem, kuri nesavtīgi snieguši savu palīdzību. Lai arī nieks vien ir, bet arī es vēlējos sniegt palīdzīgu roku," pauda "Ineos" komandas pārstāvis.

"Ir viegli uztaisīt video un pateikt šiem cilvēkiem paldies... Es vēlējos motivēt cilvēkus ziedot naudu. Vēlos pateikties ikvienam, kurš ziedoja, jo arī es patiesi cienu medicīnas nozares darbiniekus."

Jau iepriekš Tomass atklāja, ka plānoto braucienu aizvadīs ar 200 vatu lielu jaudu, kas profesionālajā riteņbraukšanā tiek uzskatīts par mērenu tempu.

"Ineos" sportists arī paudis vēlmi piedalīties "Tour de France" sacensībās, kas šonedēļ tika pārceltas uz 29.augustu līdz 20.septembri.

Pagājušajā gadā Tomass Francijas tūrē finišēja otrajā vietā, piekāpjoties vien savam komandas biedram Ehanam Bernalam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu