Austrālija aicina veikt neatkarīgu izmeklēšanu par pandēmijas izcelsmi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mediķi aizsargtērpos. Ilustratīvs attēls.
Mediķi aizsargtērpos. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Austrālijas ārlietu ministre Marisa Peina svētdien, 19. aprīlī, aicinājusi veikt neatkarīgu starptautisku izmeklēšanu par jaunā koronavīrusa pandēmijas izcelsmi.

Ministre raidorganizācijai ABC sacīja, ka caurspīdīgums ir būtisks, lai virzītos uz priekšu, sevišķi, no Ķīnas puses.

Jautāta, ko viņa vēlas uzzināt no Ķīnas, Peina sacīja, ka nepieciešama neatkarīga izmeklēšana par jaunā koronavīrusa izcelsmi, par varasiestāžu reakciju uz to un par atklātību, ar kādu Ķīna dalījās ar informāciju.

Ministre sacīja, ka jāizmeklē arī Ķīnas sadarbība ar Pasaules Veselības organizāciju (PVO).

Peina piebilda, ka līdzīgas bažas ir arī Savienotajām Valstīm.

ASV prezidents Donalds Tramps šomēnes paziņoja par ASV finansējuma apturēšanu Pasaules Veselības organizācijai, jo šī ANO aģentūra, pēc viņa teiktā, slēpusi jaunā koronavīrusa uzliesmojuma nopietnību Ķīnā pirms tā izplatīšanās pa visu pasauli un nav pietiekami efektīvi reaģējusi uz šo krīzi.

Peina paziņoja, ka pandēmijas dēļ zināmas izmaiņas piedzīvos Austrālijas attiecības ar Ķīnu.

Austrālijas veselības ministrs Gregs Hants atbalstīja ideju par neatkarīgu izmeklēšanu un apgalvoja, ka Austrālijai izdevies sekmīgi ierobežot vīrusa izplatību daļēji tādēļ, ka tā nav sekojusi PVO padomiem, bet pieņēmusi savus lēmumus.

Austrālijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta aptuveni 6600 cilvēkiem, no kuriem 70 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Hants sacīja, ka PVO ir paveikusi labu darbu cīņā pret masalām, poliomielītu, malāriju un citām slimībām, bet jaunā koronavīrusa gadījumā nav palīdzējusi pasaulei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu