Privātā aprūpes namā Klaipēdā Covid-19 konstatē 33 iemītniekiem un 11 darbiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EVA MARIE UZCATEGUI / AFP

Lietuvā dramatiska situācija izveidojusies privātā aprūpes namā Klaipēdā, kur inficēšanās ar jauno koronavīrusu aizvadītajā nedēļas nogalē konstatēta vismaz 44 cilvēkiem - 33 iemītniekiem un 11 darbiniekiem, un viens cilvēks miris.

Klaipēdas universitātes slimnīcas vadītājs Vinss Janušonis pieļāvis, ka inficējušies arī pārējie iemītnieki, jo gandrīz visi dzīvojuši istabiņās kopā ar inficētajiem, lai gan sākotnējie testi viņiem bijuši negatīvi.

Kā pirmdien preses konferencē paziņojis veselības ministrs Aurēlijs Verīga, situācija ir skandaloza, jo izrādījies, ka šai aprūpes namā tā dēvētā higiēnas pase ir tikai vienai gultai, lai gan tajā ir pavisam 38 vietas.

"Diemžēl lielum lielais vairākums no šiem 38 iemītniekiem ir inficēti. Ja situācija tiešām ir tāda, domāju, ka būs jāizvirza jautājums par konkrētu personu atbildību," viņš paziņojis.

Domājams, ka pirmie inficējušies darbinieki, jo iemītniekiem karantīnas laikā citu kontaktu ar ārpasauli nav bijis, turklāt izrādās, ka daļa darbinieku sniedz veselības aprūpes pakalpojumus arī pacientiem mājās.

Šobrīd tiek meklēts, ar ko aizstāt inficētos darbiniekus un kā izolēt pacientus, kam vīruss nav atklāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu