Korpisalo par attiecībām ar Merzļikinu: Sacensība labākus padarīs mūs abus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jonass Korpisalo un Elvis Merzļikins
Jonass Korpisalo un Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" pagarināja līgumu ar latvieša tiešo konkurentu Jonasu Korpisalo. Soms pastāstījis, kā konkurence ietekmē viņa un Merzļikina attiecības, vēsta Nacionālās hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

Korpisalo un "Blue Jackets" parakstīja divu gadu vienošanos, kas paredz, ka šajā laika periodā soms saņems kopumā 5,6 miljonus ASV dolāru (5,17 miljoni eiro).

Somu vārtsargs atklāja, ka, viņaprāt, spēcīga konkurence par pirmā vārtu vīra godu nāk tikai par labu spēlētāja izaugsmei: "Visas karjeras garumā esmu cīnījies par savu vietu, līdz ar to tas nav nekas jauns. Neliela sacensība labākus padarīs mūs abus."

Korpisalo uzsvēra, ka viņam un Merzļikinam ir labas attiecības: "Mēs bijām draugi jau kopš pirmajām attīstības nometnēm. Bijām istabas biedri, līdz ar to draugi esam jau labu laiku. Ar Elvi ir ļoti jautri. Treniņos smagi strādājam, bet tik un tā atrodam laiku, lai arī pajokotu un izklaidētos. nav svarīgi, kurš no mums spēlē, mēs viens otru atbalstām. Esam sāncenši, bet tas man palīdz būt labākam vārtsargam."

"Mums ar Elvi un vārtsargu treneri Meniju Legasu ir ļoti labas attiecības. Man ir prieks ar viņiem sastrādāties," piebilda Korpislao.

Tāpat soms atklāja, kas, viņaprāt, ir visgrūtākais aspekts pirmā vārtsarga lomā: "Tev ir jābūt savas formas virsotnē katrā spēlē. Atšķirība starp lielisku un sliktu maču ir ļoti, ļoti maza. Tev ir jābūt līmenī katru vakaru - to es šogad iemācījos."

Šajā sezonā somu vārtu virs uz ledus ir izgājis kopumā 35 spēlēs, atnesot Kolumbusas klubam 19 uzvaras. Vidēji spēlē Korpisalo ir atvairījis 91,1% pretinieku metienu un zaudējis 2,6 ripas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu