"Nevēlos vienkārši slidināties pa laukumu." Ovečkins stāsta par iespējamo karjeras noslēgumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Aleksandrs Ovečkins ir viens no visu laiku labākajiem vārtu guvējiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Bet arī pašām spožākajām zvaigznēm kādā brīdī ir jāsāk domāt par sportista gaitu noslēgšanu. Video intervijā ar Veinu Grecki krievu hokejists atklāja savas domas par karjeras noslēgšanu.

Šā gada 17. septembrī Aleksandram Ovečkinam apritēs jau 35 gadi. Krievu hokejists pasaules spēcīgākajā hokeja līgā debitēja 2005. - 2006. gada sezonā. Gadu gaitā Ovečkins ir demonstrējis apskaužamu izturību, jo nevienā sezonā (izņemot lokauta saīsināto 2012. -2013. gada sezonu) hokejists nav aizvadījis mazāk par 78 no iespējamām 82 regulārās sezonas spēlēm.

Nepilnu 35 gadu vecumā krievu hokejista ķermenim ir ievērojama "kilometrāža", tomēr viņš ir gatavs turpināt spēlēt.

"Manā līgumā pēc šīs sezonas ir vēl viens gads. Paldies dievam esmu vesels un jūtos lieliski. Joprojām dievinu hokeju. Turpināšu spēlēt tik ilgi, kamēr manī būs degsme pret hokeju. Es nekādā gadījumā nevēlos vienkārši slidināties pa laukumu," savas domas par iespējamo slidu kāršanu uz nagliņas atklāja Ovečkins.

Zīmīgi, ka krievu hokejista saruna bija tieši ar leģendāro Veinu Grecki, kurš ir NHL visu laiku līderis gan rezultativitātes punktos, gan arī gūtajos vārtos.

Pēdējā laikā aizvien vairāk hokeja ekspertu vidū izplatījās spekulācijas par to, vai Ovečkinam izdosies pārspēt Veinu Grecki un kļūt par visu laiku vārtiem bagātāko hokejistu NHL. Šobrīd krievu hokejista kontā ir 706 vārtu guvumi, kas viņu ierindo astotajā vietā. Turpretim Greckis savas karjeras laikā kopumā guva 894 vārtus.

Ņemot vērā, ka pēdējo sešu sezonu laikā, piecās no tām Ovečkins ir guvis ne mazāk kā 49 vārtus, lai pārspētu Grecki, viņam būtu nepieciešamas vēl nepilnas četras sezonas ar šāda līmeņa rezultativitāti. 

 У меня есть еще год контракта после этого сезона. Слава богу, я здоров и чувствую себя прекрасно. Я все еще обожаю хоккей. Буду продолжать играть до тех пор, пока во мне есть страсть к игре. Но я ни в коем случае не хочу быть хоккеистом в команде, который просто катается для виду и занимает чье-то место, — сказал Овечкин.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu