Lietuvas pilsētas Nemenčinē vietējās šūšanas uzņēmumā ar Covid-19 inficējušies teju 100 darbinieki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maska. Covid-19. Ilustratīvs foto.
Sejas maska. Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters / Scanpix

Lietuvas pilsētā Nemenčinē, no kuras koronavīrusa uzliesmojuma dēļ būtiski ierobežota izbraukšana un iebraukšana, vietējā šūšanas uzņēmumā "Vilnika" inficēšanās ar koronavīrusu konstatēta 87 darbiniekiem.

Par to ceturtdien preses konferencē paziņoja Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene.

Viņa arī informēja, ka noskaidrotas 349 personas, ar kurām inficētie kontaktējušies. Liela daļa no viņiem dzīvo Kabišķu ciemā pie Nemenčines.

Jau ziņots, ka Lietuvas valdība 15.aprīlī pieņēma lēmumu koronavīrusa izplatības draudu dēļ no 16.aprīļa uz nedēļu slēgt Viļņas rajona Nemenčines pilsētu, kur vietējā šūšanas uzņēmumā tobrīd bija konstatēti  aptuveni 20 inficēšanās gadījumi.

Iebraukt Nemenčinē, kurā ir apmēram 4500 iedzīvotāji,  atļauts tikai cilvēkiem, kuri tur dzīvo un strādā vai saņēmuši īpašu Nacionālā sabiedrības veselības centra  atļauju. Savukārt izbraukt no pilsētas drīkst tikai neatliekamās darba darīšanās vai veselības stāvokļa dēļ. 

Lēmums stājās spēkā 16.aprīīī plkst. 7  un būs spēkā līdz piektdienas, 24.aprīļa, pusnaktij.

Jau ziņots, ka Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits sasniedzis 1398. Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 valstī prasījusi 39 upurus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu