Dzintars: Esmu drošs, ka pēc 12. maija ierobežojumi nepazudīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai -TB/LNNK" līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai -TB/LNNK" līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc 12. maija Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi nepazudīs, norādīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

Viņš teica, ka lēmumu par to, vai nepieciešams pagarināt līdz 12.maijam valstī ieviesto ārkārtējo situāciju, pieņems valdība, balstoties epidemiologu redzējumā par situācijas attīstību.

Politiķis piekrita, ka, pieņemot minēto lēmumu, nepieciešams domāt par kritējiem, atbilstoši kuriem varētu vērtēt, vai un kā atceļami Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi.

"Esmu drošs, ka pēc 12. maija ierobežojumi nepazudīs, jautājums ir tikai, vai un kā tie varētu tikt mazināti," norādīja deputāts.

Dzintara ieskatā svarīgi ir domāt par atbalstu inovatīviem risinājumiem Covid-19 krīzes atrisināšanai. Tāpēc VL-TB/LNNK turpinās koalīcijā uzstāt uz nepieciešamību piešķirt papildu līdzekļus Latvijas zinātniekiem, kuriem būtu jāpēta un jāpiedāvā veidi, kā nodrošināt pētījumos balstītu iziešanu no krīzes.

Jautāts par iespējamu Latvijas robežu atvēršanu, Dzintars norādīja, ka, pieņemot šādu lēmumu, būs jāapkopo visi plusi un mīnusi.

LETA jau vēstīja, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne dažādu ierobežojumu un aizliegumu.

Lai lemtu par kādu ierobežojumu mainīšanu, tiks piedāvāts četru nedēļu posmos mērīt vairākus Covid-19 saslimstības kritērijus, intervijā Latvijas Radio sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Pēc ministres teiktā, no līdzšinējiem datiem ir redzams, ka situācijas dinamiku var novērot četrās nedēļās. Tādēļ tiks piedāvāts "izmērāmo kritēriju režģis" un tieši tas būs rādītājs, kad un kādi ierobežojumi var tikt mainīti. Šie kritēriji būs - inficēto cilvēku skaits, jauno saslimšanas gadījumu pieauguma vai krituma temps, stacionēto cilvēku skaits, smago gadījumu skaits un arī tas, vai veidojas kompakti uzliesmojumi iestādēs vai apdzīvotās vietās.

Kopumā ministre domā, ka visi ierobežojumi 12.maijā, kas ir ārkārtējas situācijas termiņa beigas, nebeigsies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu