Protestējot pret priekšlaicīgi atvērtām pludmalēm Floridā, pa tām staigā "nāve"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Floridā atkal ir atvērtas pludmales un lielākā daļa iedzīvotāju mājas tērpus steidz nomainīt pret peldkostīmiem, un doties baudīt sauli. Tomēr, kad no mājas ārā dodas jurists Daniels Uhfelders, viņš iejūtas nāves tēlā un ar izkapti rokās dodas vajāt atpūtniekus, kas uzturas, viņaprāt, pāragri atvērtajās pludmalēs, ziņo portāls CNN.

Uhfelders ir neatlaidīgs jurists, kurš atbalsta ik viena cilvēka piekļuvi publiskai pludmalei štatā. Agrāk viņam pat izcēlušās diskusijas ar bijušo Ārkanzasas gubernatoru Maiku Hukabeju, kurš kādā no Floridas pludmalēm uzslējis sev māju. Tomēr Uhfelders atzīst, ka atvērt pludmales tik ātri bija nepareizi. Viņš uzskata, ka atļauja uzturēties pludmalē pandēmijas laikā, var apdraudēt sabiedrību.

"Mēs šobrīd nevaram atļauties atvērt pludmales. Nav bijis gana daudz testēšanas, nav pietiekami daudz datu. Mēs neesam pietiekami sagatavoti tam, ko šī pandēmija ienesīs mūsu štatā no visas pasaules," stāstīja jurists.

Ar izkapti rokā viņš staigā pa Floridas pludmalēm, kas ir atvērtas priekšlaicīgi, nevis noteiktajā 4. maijā. 

Atklāšanas "pirmā fāze" restorāniem un mazumtirgotājiem ļaus darboties ar 25% jaudu. Bāri, saloni un sporta zāles pagaidām paliks slēgti.

Vīrietis pastāstīja, ka viņa apmeklētās pludmales esot bijušas ļoti pārpildītas.

"Es zinu, cik skaistas un pievilcīgas ir mūsu pludmales. Bet, ja mēs neievērosim drošības pasākumus, šis vīruss nonāks patiešām nekontrolējamā stāvoklī," viņš brīdināja.

Floridā fiksēti teju 35 000 Covid-19 inficēšanās gadījumi, tomēr tās gubernators DeSantis atbalstīja pludmaļu atvēršanu. Nākamnedēļ tiks atvērti parki.

Viņš paļaujas uz pētījumiem, kas pierāda, ka Covid-19 iznīcina saules stari.

"Ir zināms, ka saules gaisma strauji nogalina vīrusu un, dienas laikā āra vidē ir mazāks vīrusa pārnešanas risks nekā iekštelpās," sacīja DeSantis.

Pētījums tika pastiprināti pārbaudīts pēc tam, kad prezidents Donalds Tramps pagājušajā nedēļā preses konferences laikā ieteica, ka vīrusu varētu ārstēt ar saules stariem, kā arī to, vai vīrusa ārstēšanai cilvēkiem vajadzētu izmantot dezinfekcijas līdzekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu