Francijas slimnīcā jau decembrī ārstējies ar koronavīrusu inficējies pacients (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 tests. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 tests. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Atkārtoti pārbaudot paraugus no pneimonijas pacientiem, slimnīcā Francijas galvaspilsētā Parīzē atklāts, ka tajā ar koronavīrusu inficējies pacients ārstējies jau 27. decembrī -  gandrīz mēnesi pirms valstī tika oficiāli apstiprināts pirmais gadījums, vēsta laikraksts "The Guardian".

Slimnīcas reanimācijas nodaļas vadītājs Īvs Koens kanālam BFM TV pastāstīja, ka pētnieki atkārtoti pārbaudījuši paraugus no 24 pacientiem, kas ārstēti janvārī un decembrī un kuriem gripas analīzes bija negatīvas.

"No 24 pārbaudītajiem, mums bija viens pacients, kurš 27. decembrī bija Covid-19 pozitīvs," sacīja ārsts.

Testi sākotnēji tika ievākti, lai veiktu pārbaudes uz gripu ar polimerāzes ķēdes reakcijas (PCR) testiem. Tādus pašus testus veic arī koronavīrusa noteikšanai. Katrs paraugs tika vairākkārt pārbaudīts, lai nodrošinātos, ka nav kļūdu, piebilda ārsts.

Francijā kopš 1. marta ar Covid-19 miruši gandrīz 25 000 cilvēku. Pirmie saslimšanas gadījumi valstī tika konstatēti 24. janvārī, no kuriem divi bija Parīzē.

Zināt, kurš bija pirmais slimnieks, ir svarīgi, lai saprastu, kā vīruss izplatījies, bet Koens sacīja, ka ir par ātru spriest, vai atklātais gadījums bija "nulles pacients".

Ārsts atklāja, ka pacients izdzīvoja un uzsākta epidemioloģiskā izmeklēšana.

"Viņš bija slims 15 dienas un inficēja divus savus bērnus, bet ne sievu, kura strādā lielveikalā," pastāstīja Koens. "Viņš bija izbrīnīts, viņš nesaprata, kā ir inficējies. Mēs puzli likām kopā, un viņš nebija ceļojis. Viņam kontakts bija tikai ar sievu."

Vīrieša sieva strādāja suši nodaļā netālu no kolēģiem ar ķīniešu saknēm, atklāja ārsts. Nav zināms, vai šie kolēģi bija ceļojuši uz Ķīnu, un to vajadzētu izmeklēt vietējām veselības aprūpes iestādēm, piebilda Koens.

"Mēs domājam, vai viņa nebija asimptomātiska. Viņš varētu būt "nulles pacients", bet, iespējams, citos reģionos ir vēl citi gadījumi. Visus negatīvos pneimonijas PCR testus jāpārbauda vēlreiz. Vīruss droši vien jau cirkulēja apkārt," sacīja ārsts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu