Latvija atkal izceļas ārzemju medijos kā Covid-19 apkarošanas veiksmes stāsts (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Latvija uzskatāma par vienu no Covid-19 pandēmijas veiksmes stāstiem, tā ietekmīgais ASV ārpolitikas izdevums "Foreign Policy" rakstījis par mūsu valsti.

"Foreign Policy" plašajā, Latvijai veltītajā publikācijā pauž viedokli, ka ne pārāk bagātās un mazās Ziemeļeiropas valsts panākumi cīņā ar epidēmiju daudziem uzskatāma par pārsteigumu. 

Žurnāls norāda, ka Latvija ir izvēlējusies vienotu un piezemētu pieeju cīņā pret vīrusu, kas balstīta cieņā pret zinātni, un šī Latvijas pieeja nenoliedzami strādā. 

Latvijā ar Covid-19 saslimuši mazāk nekā 1000 cilvēku, bet slimības upuru skaits ir vien 19. Izdevums uzsver, ka, piemēram, Latvijas kaimiņvalstī Igaunijā saslimušo skaits ir divreiz lielāks, bet mirušo skaits pat trīsreiz lielāks. 

"Foreign Policy" uzsver, ka Latvijai esot izdevies nepieļaut saslimšanas gadījumu skaita strauju pieaugumu. 

Žurnāls norāda uz Latvijas valdības izlēmīgo rīcību, jau 12. martā izsludinot ārkārtas situāciju - Latvija to izdarīja laikā, kad daudzas citas Eiropas valstis vilcinājās un vēl izvērtēja situāciju. 

Latvija noteica mērenus ierobežojumus Covid-19 izplatības ierobežošanai un šādai pieejai ir bijuši labi rezultāti, uzsver “Foreign Policy”. Izdevums arī uzskata, ka Covid-19 epidēmija un valsts centieni tās apkarošanā ir radījuši nepieredzētu vienotību etniski sašķeltajā valstī. 

Latvijas panākumus cīņā ar Covid-19 pozitīvi ietekmēja tas, ka valsts ir maza un ar salīdzinoši nelielu iedzīvotāju skaitu. Tomēr Latvijai līdz šim esot arī paveicies, ņemot vērā, piemēram, nepietiekamo finansējumu veselības aprūpei un medicīnas personāla trūkumu. 

"Foreign Policy" uzskata, ka tieši veselības aprūpes sistēmas trūkumu apzināšanās likusi Latvijas valdībai rīkoties strauji un izlēmīgi, nepieļaujot epidēmijas izvēršanos katastrofā. 

Tāpat Latvijas valdība ar dziļu cieņu izturējusies pret zinātniekiem un medicīnas ekspertiem, rūpīgi sekojot viņu ieteikumiem un norādījumiem. 

Latvijas panākumus cīņā ar Covid-19 “Foreign Policy” raksturo ar vārdiem - pareizo cilvēku pareizie lēmumi īstajā laikā. 

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu