"Viņš raudāja, sacīdams, ka grib mājās." Pēc 62 dienām karantīnā un astoņiem Covid-19 testiem vīrietis joprojām ir iesprostots uz kuģa Itālijas ostā (3)

Foto: Facebook/Taylor Grimes
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kāds amerikānis jau 62 dienas iestrēdzis uz kuģa Itālijas ostā pēc tam, kad aprīļa sākumā viņam tika veikts koronavīrusa tests, kura rezultāti bija pozitīvi, vēsta raidsabiedrība CNN.

"Dažas dienas ir pavisam sliktas un dažas dienas ir normālas," 28 gadus vecais Teilors Graimss pastāstīja CNN.

Janvāra vidū Graimss no Dženovas devās otrajā kruīzā kā starptautiskās Šveicē bāzētās kruīzu kompānijas "MSC Cruises" darbinieks. Viņš strādāja juvelierizstrādājumu veikalā kuģa Vidusjūras maršrutā.

17. martā Graimsa draugam un kolēģim tika konstatēts Covid-19. Pēc konsultācijas ar kuģa ārstiem un kapteini viņš "brīvprātīgi devās izolācijā", pastāstīja vīrietis. 15 dienas vēlāk arī Graimsam tika konstatēts koronavīruss.

Pēc tam viņam testi veikti vēl septiņas reizes un tiem bijuši gan pozitīvi, gan negatīvi rezultāti, stāstīja Graimss.

"Mēs esam ļoti satraukti par viņa psihisko veselību," vīrieša māte Anna Graimsa pirmdien, 18. maijā, sacīja CNN.

"Pagājušajā pirmdienā viņš raudāja telefonā, sacīdams, ka grib braukt mājās," viņa atklāja. "Viņam tikko bija veikts pozitīvs tests."

ASV vēstniecība ģimenei apstiprināja, ka Itālijas vadlīnijas nosaka, ka kruīzu kuģu darbiniekus var izlaist pēc diviem negatīviem testiem pēc kārtas, pastāstīja Anna.

"Mēs neapšaubām, ka tāds ir standarts," pauda sieviete. "Bet jautājums ir par to, ka testēšana ir šaubīga. Kā tu vari pavadīt karantīnā 62 dienas pēc kārtas un joprojām būt pozitīvs?"

Graimss CNN pastāstīja, ka pasažieri no kuģa nokāpa 9. un 10. martā, kamēr aptuveni 200 darbinieki palika uz klāja.

Pēc pozitīvā testa Graimss tika pārvietots uz viesu kajīti ar balkonu, līdz "bez jebkāda brīdinājuma, bez sagatavošanās" viņam tika iedots aizsargekipējums un viņš tika nogādāts uz slimnīcu, lai veiktu testu.

Vīrietis stāstīja, ka aizsargtērpā bija no apmēram plkst. 8 līdz 14. Tad viņu iesēdināja "ātrās palīdzības" mašīnā un "bez iepriekšēja brīdinājuma" aizveda uz medicīnas kuģi.

"Tad man bija nervu sabrukums," viņš sacīja par apjausmu, ka netiks nogādāts atpakaļ uz kruīza kuģi.

Kopš tā laika viņš dzīvo nelielā kajītē uz medicīnas kuģa, ko izmanto vietējo Covid-19 pacientu ārstēšanai, kuriem nav nepieciešama hospitalizācija.

Graimss atklāja, ka sestdien tests - septītais atkārtotais - bija negatīvs. Tagad viņš gaida nākamā rezultātus cerībā, ka tas arī būs negatīvs. Tad viņš ar komerclidojumu varētu atgriezties ASV.

"Jo ātrāk mani dabūs uz ASV, jo labāk," teica Graimss. "Man vienalga, uz kurieni mani sūta."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu