"Midlendas centrs varētu būt zem trīs metriem ūdens." ASV divi dambji neiztur spēcīgu lietu un plūdus, evakuēti vairāki tūkstoši cilvēku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Mičiganā divi ūdens aizsprosti nav izturējuši spēcīgās lietus gāzes un plūdus, pēc kā Midlendas centram draud pakļūšana zem trim metriem ūdens. Štatā izsludināts ārkārtas stāvoklis, vēsta raidsabiedrība CNN.

Gan Edenvillas, gan Sanfordas aizsprosti tika pārrauti otrdienas, 19. maija, vakarā, paziņojumā pavēstīja gubernatore un aicinājis iedzīvotājus nekavējoties evakuēt skartās teritorijas.

"Ja jums ir kāds, pie kā patverties citā valsts daļā, dariet to. Ja nav, dodieties uz kādu nakts patversmi," sacīja Mičiganas gubernatore Grečena Vitmera.

Iedzīvotājiem vajadzētu atrast patvērumu, kas atrodas pēc iespējas augstāk no zemes, kā arī no avārijas vietām jādodas uz austrumiem un rietumiem.

"Nākamo 12 līdz 15 stundu laikā Midlendas centrs varētu būt zem gandrīz trīs metriem ūdens. Gaidāms vēsturiski augsts ūdens līmenis," preses konferencē sacīja Vitmera. 

Midlendas apgabala padomes priekšsēdētājs Marks Bons pauda, ka līdz šim evakuācijas paziņojumi ir skāruši apmēram 3500 mājsaimniecību un 10 000 cilvēku. Viņš sacīja, ka līdz šim ziņojumu par ievainojumiem vai nāves gadījumiem nav.

Šis norisinās ļoti sliktā laikā, jo amatpersonas mudina ievērot piesardzības pasākumus, lai novērstu koronavīrusa izplatīšanos, taču nu cilvēkiem nākas pulcēties patversmēs. Nakts patversmju darbiniekiem esot daudz individuālās aizsardzības līdzekļu.

Tāpat pietiekot sejas masku arī visiem tiem, kas paliek patversmē.

"Pārdzīvot šo Covid-19 pandēmijas laikā ir neiedomājami. Taču mēs esam šeit un darām labāko, ko varam izdarīt," sacīja gubernatore.

Viņa mudina iedzīvotājus turpināt valkāt sejas maskas un būt īpaši piesardzīgiem arī tagad.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu