Paralizēta satiksme deviņas stundas. Jauna informācija par trešdien Valmieras pusē nodegušo kravas automašīnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji
Ugunsdzēsēji Foto: Zane Bitere/LETA

Trešdien, 20. maijā, rīta agrumā 63. kilometrā, autoceļa Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža, pie Kocēnu kapiem uz viadukta Rīgas virzienā, strauji apstājās intensīvi dūmojošais "MAN" kravas spēkrats, vēsta raidījums "Degpunktā".

No kabīnes izkāpa tās vadītājs, bet jau pēc mirkļa "fūre" aizdegās. Sekoja zvans glābšanas dienestam, un, kamēr ugunsdzēsēji bija ceļā, šoferis braucamrīku mēģināja dzēst saviem spēkiem.

"Ierodoties notikuma vietā secinājām, ka deg smagā kravas automašīna. Piekabe bija pilna ar kokskaidu granulām. Kopēja degšanas platība bija apmēram 45 kvadrātmetri. ," sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Valmieras daļas komandieris Aigars Pulle.

Ja ar degošo spēkratu glābēji tika galā samērā ātri, tad gruzdošā krava sagādāja problēmas. Talkā tika sauktas gan papildu ekipāžas, gan traktortehnika. Ņemot vērā, ka "fūre" apstājās uz viadukta, satiksme uz tā vairāk nekā deviņas stundas tika pilnībā slēgta.

Pulle atklāja, ka dzēšanas darbos VUGD palīdzēja arī Latvijas Autoceļu apsaimniekotājs ar frontālo iekrāvēju. "Darbi ieilga, jo bija grūti dabūt granulas laukā no automašīnas. Mūsu darbinieki izmantoja arī hidrauliskos griezējus."

Ugunsgrēka iemeslu izmeklēs Valsts policija, bet šā brīža versija liecina, ka kravas auto varētu būt noticis elektroinstalācijas īssavienojums.

Pēc plkst. 16.00 minētajā ceļa posmā satiksme tika atjaunota.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu