Merzļikins tiek iekļauts starp visu laiku labākajiem pirmā gada vārtsargiem NHL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) apskatnieks Maiks Morale ir apkopojis statistiku par veiksmīgākajiem pirmā gada vārtu vīriem kopš 2000./2001. gada sezonas. Vienā no statistikas kategorijām ļoti elitārā kompānijā iekļuvis arī Elvis Merzļikins.

NHL mājas lapā pieejami dati liecina, ka Merzļikins ir starp visu laiku labākajiem pirmā gada vārtsargiem tieši "sauso" spēļu statistikas rādītājā.

Merzļikins šajā sarakstā ar piecām "sausajām" spēlēm dala ceturto vietu ar Tuka Rasku, Roberto Luango un Džordanu Biningtonu.

"Trešās kārtas izvēle (76. numurs) 2014. gada NHL draftā, Merzļikins "sauso spēļu" kategorijā ir priekšā visiem pirmgadniekiem un dala otro vietu visā NHL. Viņš ir liels iemesls tam, kāpēc "Blue Jackets" bija cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs pirms sezonas pārtraukuma," raksta Morale.

Priekšā Merzļikinam pirmgadnieka "sauso" spēļu kategorijā ir trīs vīri. Jevgeņijam Nabokovam savā pirmajā sezonā izdevās palikt nepārspētam sešos mačos. Otrajā vietā ir Peka Rinne, kurš 2008./2009. gada sezonā spēja savus vārtus nosargāt neieņemtus septiņas reizes. Savukārt topa pirmajā vietā ir Merzļikina priekštecis "Blue Jackets" rindās, Stīvs Meisons, kuram 2008./2009. gada sezonā izdevās aizvadīt veselas 10 "sausās" spēles.

Merzļikins pirms sezonas pārtraukuma vidēji mačā izcēlās ar 2,35 zaudētām ripām un 92,3% procentiem atvairītu pretinieku metienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu