"Amoralle" atvainojas par skandalozo vienlīdzības video. Notikušo skaidro arī klipā redzamās slavenības (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: instagram/amoralle

Zīmols "Amoralle" 3. jūnijā nāca klajā ar video, reaģējot uz pašreizējiem notikumiem ASV. Tiesa, video raisīja sašutumu soctīklu lietotāju vidū, tādēļ nu zīmols video ir izdzēsis un publiskojis atvainošanos.

Publicēšanas dienas vakarā video jau tika izdzēsts un zīmola saimniece Inese Ozola gan savā, gan "Amoralles" kontā vēstīja:

"Labi domāts - slikti sanācis!

Es vēlos publiski atvainoties ikvienam, kas sajutās aizskarti no "Amoralle" soctīklos publicētā video. Tāpat vēlos atvainoties dāmām, kuras ir ierautas šajā skandālā!

Šis sirsnīgais video tapa martā, kad ikviena no mums jutās pārsteigta par koronavīrusa pandēmijas krīzes izraisītajām pārmaiņām mūsu dzīvēs!

"Amoralle" kļūda bija to publicēt šodien.

Es kopā ar savām draudzenēm, cīņu biedrenēm un iedvesmas devējām iedziedāju skaistu dziesmu, paužot mīlestību, maigumu un vienotību, lai atbalstītu ikvienu sievieti grūtību pārvarēšanā! Pasaulē ir tiešām daudz sāpju un nebūšanu, un arī mēs šo video filmējām kā vienojošu un uzmundrinošu kopdarbu, kad pasauli tikko bija visaptveroši skārusi koronavīrusa pandēmija. Video filmējot, mūsu doma bija paust sieviešu solidaritāti un mīlestību, uzmundrinot un atbalstot vienai otru, jo šis laiks spēcīgāk kā jebkad agrāk parādīja, ka mēs patiešām visi esam vienas pasaules ģimene.

No mūsu puses šim video pilnīgi noteikti nebija nekāds konteksts ar šā brīža sāpīgo situāciju.

Vēlos noņemt ikvienas dāmas atbildību par šo video un tā interpretāciju pasaules sāpju kontekstā. Es vienmēr esmu pastāvējusi un pastāvēšu par mīlestību pāri visam, par pieņemšanu, par līdzcietību, vienlīdzību un empātisku sapratni. Es ticu, ka risinājums vienmēr ir meklējams mīlestībā, nevis naidā," rakstīts kontā.

Par savu dalību video taisnojās arī vairākas pašmāju slavenības, piemēram, Sanda Dejus, Dārta Daneviča, Marta Grigale un Agnija Grigule.

"Video tika veidots šī gada marta mēnesī. Kā rimeiks tobrīd publiskotajai ārzemju versijai. Bez sociālpolitiska konteksta. Tāds bija mans dalības iemesls tajā," rakstīja Daneviča.

"Video vēstījums tika sagrozīts un bez mana akcepta pagriezts šī brīža ASV notikumu kontekstā." 

"Video materiāls tika radīts marta mēneša nogalē un aprīļa sākumā, uzrunātajām sievietēm apvienojoties ironiski-izklaidējošā rimeikā. [..] Labā ticībā vienojāmies ar "Amoralle", ka video tiks publicēts, lai uzmundrinātu cilvēkus, kas ir izolācijā, bet šobrīd pasaulē aktuālā situācija ir krasi citādāka un nepavisam neatbilst tapušā video mērķim. Šodienas kontekstā nepiekrītu savas dalības izmantošanai tajā," rakstīja Grigale. 

Identisku tekstu kā Grigale, savos sociālajos tīklos publicēja arī Samanta Tīna.

Sanda Dejus, kas arī redzama video, aizstāvējās, rakstot, ka klipam ir bijis vienkārši slikts laiks publicēšanai, jo savu gabaliņu viņa iedziedājusi aprīļa sākumā. 

Arī influencere Agnija Grigule, kurai piedāvāja piedalīties video tapšanā, apstiprina, ka video bija paredzēts publiskot #paliecmājās sakarā. Tas liek domāt, ka zīmols ar video redzamajām dāmām nav saskaņojis tā publicēšanas nozīmi un laiku. 

Atgādinām, ka nu jau izdzēstajā video vairākas slavenas pašmāju dāmas apvienojās Džona Lenona "Imagine" izpildīšanā. Video aprakstā bija teikts: "Mēs visas šajā esam kopā. Mēs esam sievietes. Tam ir nozīme. Mēs stāvam kopā. Mēs ticam cilvēku cilvēcībai. Mēs ticam sievietes spēkam, maigumam un sarunām. Mēs neatbalstām vardarbību, agresiju un netaisnību. Mēs ticam vienlīdzībai, daudzveidībai un iekļaušanai sabiedrībā. Katrai dzīvībai ir nozīme. Paldies mūsu dārgajiem draugiem, kuri ir mājās, bet vienoti mīlestībā."

Cēlais mērķis iestāties par vienlīdzību, šķiet, piedzīvojis neveiksmi, jo vairāki soctīklu lietotāji asi nosodījuši zīmolu par šādu rīcību.

Šāda veida video, kur ārvalstu zvaigznes, atrodoties katrs savās mājās, izpilda Lenona "Imagine", izpelnījās kritiku jau martā. 

Šī nav pirmā reize, kad zīmols tiek ierauts publiskā skandālā - pērn populārā modele Māra Sleja paziņoja, kā pārtrauc sadarbību ar zīmolu. Vietnē "Twitter" tika nopludināts Māras ieraksts no kādas slēgtās grupas vietnē "Facebook", kurā viņa uzrunā visas modeles, kuras piedalījās "Amoralles" skatē Rīgas modes nedēļas ietvaros, aicinot ziņot savām aģentūrām par kādu filmēšanu, kas neesot tikusi saskaņota. "Mēs visas tikām izmantotas," rakstīja Māra. "Amoralle" pēcāk sniedza komentāru par notikušo. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu