"Mēs pieņemam, ka meitene ir mirusi." Vācijas prokurors par Madelēnas Makanas iespējamo likteni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas prokurors Hanss Kristians Volters vakar, 4. jūnijā, paziņojis, ka 2007. gadā pazudusī Madelēna Makana uzskatāma par mirušu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā ziņots, Vācijas policija šonedēļ paziņoja, ka Makanas pazušanas lietā ir jauns aizdomās turētais - ka 43 gadus vecs vīrietis, kurš ir notiesāts par vairākiem dzimumnoziegumiem.  

"Mēs pieņemam, ka meitene ir mirusi," ceturtdien paziņoja Braunšveigas prokurors Volters.

"Šis aizdomās turamais, par ko runājam, ir seksuāls plēsoņa, kurš jau ir notiesāts par noziegumiem pret mazām meitenēm, un viņš izcieš ilgu cietumsodu."

Braunšveigas policija sākusi izmeklēšanu saistībā ar 43 gadus vecā vīrieša līdzdalību meitenes nogalināšanā.

Madelēnas mirstīgās atliekas līdz šim nav tikušas atrastas. 

Vācijas amatpersonu paziņojums, ka meitene uzskatāma par mirušu, ir viens no autoritatīvākajiem izteikumiem par meitenītes likteni. 

Meitenes vecāki līdz šim vienmēr cerējuši, ka Madelēna joprojām ir dzīva. 

Savukārt Lielbritānijā šie lieta joprojām tiek izmeklēta kā cilvēka pazušanas lieta. 

Madelēnai bija tikai trīs gadi, kad viņa 2007. gada 3. maijā pazuda no dzīvokļa Portugāles brīvdienu kūrortā "Praia da Luz".

Pazušanas brīdī viņa bija atvaļinājumā ar ģimeni.

Viņas vecāki atstāja Madelēnu gulēt kopā ar citiem brāļiem un māsām, kamēr paši devās vakariņot ar draugiem tuvējā restorānā.

2019. gada 3. maijā, kad apritēja 12 gadi kopš Madelēnas pazušanas, viņas vecāki zvērēja, ka turpinās meklēšanu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.

Madelēna pazuda 2007. gadā Portugālē no brīvdienu kūrorta "Praia da Luz", aizsākot vienu no lielākajiem cilvēku meklēšanas gadījumiem vēsturē. 

13 gadu laikā Madelēnas pazušana izraisījusi nebijušu un nerimstošu mediju uzmanību. Madelēnas meklēšanā bijuši dažādi pavērsieni - saņemti ziņojumi no cilvēkiem, kas it kā redzējuši Madelēnu, Portugāles policija vainota nolaidībā un pierādījumu slēpšanā, kā arī aizdomas kritušas pat uz meitenes vecākiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu