"ABLV Bank" lietā veiktas vienas no vērienīgākajām kratīšanām Latvijas vēsturē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Ar "ABLV" banku saistītajās adresēs notikušas vienas no vērienīgākajām kratīšanām Latvijas vēsturē, sestdien ziņo Latvijas televīzija.

Aptuveni 300 tiesībsargājošo iestāžu darbinieku rīkojuši kratīšanas un procesuālas darbības 46 ar banku saistītās adresēs.

Latvijas televīzija ziņo, ka kratīšanas notikušas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) virzīta procesa ietvaros.

Valsts policijas pārstāvji apstiprinājuši, ka "Valsts policija iepriekš uzsāktajā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes kriminālprocesā par iespējamu noziedzīgu iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā šodien sadarbībā ar Organizētās noziedzības un citu nozaru specializēto prokuratūru, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, Valsts ieņēmumu dienestu un Cert veic vairāk nekā 40 kratīšanas dažādās vietās Rīgā un Rīgas reģionā –  gan kredītiestādē, gan uzņēmumos, gan personu darba vietās un dzīvesvietās.

Jau vēstīts, ka ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcija jau pirms diviem gadiem rosināja Latvijā esošajai komercbankai "ABLV Bank" piemērot sankcijas par to, ka tā organizējusi naudas atmazgāšanas shēmas, kas palīdzējušas finansēt Ziemeļkorejas ballistisko raķešu programmu un arī liela apjoma nelegālās aktivitātes Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. 

"ABLV Bank" bijusi ārvalstu banka primārai kapitāla atmazgāšanai, kas bijusi ieinteresēta naudas atmazgāšanas shēmu organizēšanā un pretojusies noteikto normu ievērošanā.

2018. gada 26. februārī "ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē nolēma veikt bankas pašlikvidāciju. 

Tiesībsargājošās iestādes veica kratīšanas un procesuālās darbības “ABLV” bankas lietā par vismaz 50 miljonu eiro “atmazgāšanu” arī šī gada janvārī.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu