Narkodīleru un čečenu imigrantu sadursmēs Francijā cietuši vismaz 10 cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Vismaz desmit cilvēki cietuši narkodīleru un čečenu imigrantu sadursmēs Francijas pilsētā Dižonā, vēsta Krievijas medijs "Meduza". 

Kā liecina Francijas televīzijas kanāla "France Info" rīcībā esošā informācija, vairāki sadursmēs iesaistītie ir guvuši smagas traumas.

Savukārt Dižonas prokuratūra vēlāk paziņoja, ka nekārtību laikā trīs incidentos cietuši kopumā seši cilvēki. 

Sadursmes izcēlās naktī uz 13.jūniju, kad grupa čečenu imigrantu uzbruka kafejnīcai "Le Black Pearl". Uzbrucēji bija bruņojušies ar beisbola nūjām, metāla stieņiem, nažiem, uzgriežņu atslēgām un āmuriem. 

Policija grautiņu dalībnieku izdzenāšanai lietoja asaru gāzi. Saskaņā ar sākotnējo informāciju, neviens no grautiņu dalībniekiem netika aizturēts.

Nekārtības Dižonā risinājušās visu nedēļas nogali. Reaģējot uz notiekošo  Francijas policija nosūtījusi papildspēkus uz Dižonu. 

Kā ziņo "France Info" čečenu imigrantu uzbrukums noticis pēc tam, kad kāds narkodīleru grupējums 10.jūnijā piekāvis 16 gadus vecu čečenu jaunieti. 

Nākamajā naktī pēc uzbrukuma kafejnīcai esot notikusi čečenu un narkotiku tirgotāju grupējumu pārstāvju tikšanās. Šīs konfrontācijas laikā pagaidām nenoskaidrots cilvēks esot sācis šaut pa automašīnu. 

Kāds vīrietis, kurš apgalvoja, ka ir čečens, intervijā laikrakstam "Le Bien Public" sacīja, ka Dižonā ieradušies aptuveni simts čečeni no visas Francijas, bet arī no Beļģijas un Vācijas. Viņš sacīja, ka mērķis nav bijusi laupīšana vai dusmu izgāšana uz cilvēkiem.

Dižonas mērs Fransuā Rebsamens notikušo nodēvēja par nepieņemamu bezprecedenta rīcību. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu